Başkan Bozdoğan: 19 Mayıs işgale karşı ulusal isyanın başladığı gündür

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 7:33 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 7:33 pm

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada 19 Mayıs, Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde tarihin akışının değiştiği gündür, dedi.

Başkan Bozdoğan açıklamasının devamında; “ 9. Ordu Müfettişi unvanı ile Mustafa Kemal’in Bandırma Vapuru ile yapılan yolculuk sonrası Samsun’a ulaşması Kurtuluş Savaşı’nın fiili başlangıcı olduğunu ifade ederek, Samsun’a 19 Mayıs’ta 1919’da Tütün İskelesi’nden Samsun’a ayak basan Atatürk bu güne çok önem vermiş ve Cumhuriyet kurulduktan sonra 19 Mayıs’ın önemini bu günü doğum günü olarak kabul ederek göstermiştir. 19 Mayıs 1938’den beri millî bayram olarak kutlanmaktadır. Ancak Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk “doğum günüm” dediği 19 Mayıs kutlamalarına bir kez katılabilmiştir. Milletimizin geleceği olan Türk Gençliği Atamızın bir kez katılabildiği bu bayramı, her 19 Mayıs günü büyük bir gururla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlamaktayız.

Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’taki bu hamlesinin ardından önce Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak ulusun geleceğini kurtaracak, sonra da diğer dünya ulusları gibi Türk Ulusunun da hür ve bağımsız yaşayacağı yeni Türk devletini kuracaktı. 19 Mayıs tarihin akışının değiştiği gündür, 19 Mayıs işgale karşı ulusal isyanın başladığı gündür, 19 Mayıs ulusça bir ve beraber olma günümüzdür. Bu birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacaktır. O’nun ilke ve inkılaplarının takipçisi ve devam ettirici olarak, Demokrasiye ve Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya bağlı bireyler olarak Yüce hatırası önünde tüm gençlerimizin ve ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımla kutluyorum” dedi.