Başkan Atay muhtarlarla buluştu

Yayın tarihi: 24 Şubat 2021 Çarşamba 11:04 am - Güncelleme: 24 Şubat 2021 Çarşamba 11:04 am

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Efeler ilçesindeki mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Efeler Belediyesi tarafından Nevzat Biçer Nikah ve Konferans Salonu’nda covid-19 tedbirleri alınarak düzenlenen toplantıda; 5216 sayılı büyükşehir belediyesi kanununda yapılan değişikliğin ardından kırsal mahalle özelliği verilebilecek mahallelerle ilgili muhtarlar bilgilendirildi. Ayrıca muhtarlara, Efeler Belediyesi tarafından hazırlanan, mahalle haritaları hediye edildi.

KÖYDEN DÖNÜŞEN MAHALLELER KIRSAL MAHALLE ÖZELLİĞİ ALACAK

Yasa değişikliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, şöyle konuştu:

“7254 sayılı yasanın 10. Maddesi, 5216 sayılı büyükşehir kanuna eklenen ek 3/1 maddesinde; ‘köy veya belde belediyesi iken, mahalleye dönüşen ve büyükşehir belediyesi sınırları içinde bulunup, sosyo-ekonomik durumu, şehir merkezine uzaklığı, belediye hizmetlerine erişilebilirliği, mevcut yapılaşma durumu gibi hususlar dikkate alınarak ilgili ilçe belediye meclisinin kararı ve teklifi üzerine büyükşehir belediye meclisinin en geç 90 gün içinde alacağı karar ile kırsal yerleşim özelliği taşıdığı tespit edilen mahalleler kırsal mahalle kabul edilir’ şeklinde yeni bir düzenlenme yapıldı.

BELEDİYE MECLİSİNDE KARAR ALINACAK

“Efeler ilçesinde köyden dönüşen kırsal mahallelerin, eski köy özelliklerini kaybetmemelerini, her ne kadar 5216 sayılı yasayla mahalleye dönüşmüş olsalar da; yerleşim yerine merkeze olan uzaklıkları, belediye hizmetlerinden rasyonel hizmet alamayışları gibi nedenlerle Efeler ilçemizdeki belirli bazı mahallelerimizin bu yasa çerçevesinde kırsal mahalle olarak kabul edilmeleri uygun görülebiliyor. Bununla ilgili olarak mahalle muhtarlarımızın müracaatı gerekiyor.” diyen Başkan Atay, 1 Mart’ta yapılacak olan Efeler Belediye Meclis Toplantısı’nda ilgili maddeyi gündeme alacaklarını söyledi.

DİLEKÇELER ALINDI

Efeler ilçesindeki köyden dönüşen mahallelerin kırsal mahalle özelliği taşıdığına dair Efeler Belediye Meclisi’nden karar çıkartacaklarını ifade eden Başkan Atay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Meclis kararımızı Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne göndereceğiz. Onlar da 90 gün içerisinde meclis kararıyla bunu onaylayacaklar. Tabi bundan merkez ilçedeki 22 mahallemiz yararlanamıyor. Diğer mahallelerimiz yararlanacak. O mahallelerimizin de bazı giderleri ile ilgili indirim söz konusu olacak. O indirimden de halkımız yararlanacak. Söz konusu mahallelerimizin avantajına olacak bir konu. Sizleri bilgilendirmek için toplandık ve hızlandırmak için de bu konuda dilekçelerimizi hazırladık. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Başkan Atay’ın konuşmasının ardından kırsal mahallelerin muhtarları dilekçelerini imzaladı. Böylece Efeler Belediyesi’ne kırsal mahalle başvuruları alınmış oldu. Program sonunda Başkan Atay, mahalle muhtarlarıyla sohbet edip, hem muhtarların konuyla ilgili sorularına yanıt verdi hem de mahallelerdeki talepleri dinledi.