Başkan Atabay Didim’de bir ilki gerçekleştirdi

Yayın tarihi: 11 Eylül 2020 Cuma 1:46 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2020 Pazartesi 1:49 pm

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın katılımıyla Şahnalı Mahallesi Hanyanı Mevkii’nde Kekik Hasatı gerçekleştirildi.

Efeler İlçesi mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaşla birlikte Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Şahnalı Mahallesindeki Kekik tarlasında kekik hasatı yaptı.

Şahnalı Mahallesi’ne yapılan hizmetlerden dolayı memnuniyetini dile getiren Şahnalı Mahallesi muhtarı Metin Solak, “ Sayın Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay göreve geldiği günden bu yana bizim istediğimiz her türlü hizmeti mahallemize sağladı. Uzun zamandır atıl vaziyette duran belediye arazisini değerlendirerek kekik ekti. Efeler Belediye Başkanımıza sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Başkanımızdan bir şey daha istiyorum. Önceki günlerde Kadıköy Mahallesi’nde gerçekleşen Köyde Senfonik Konser etkinliğini çok beğendik. Bizde Şahnalı Mahallesi olarak Efeler Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay’dan aynı etkinliği kendi mahallemizde istiyoruz.” dedi.

Efeler Belediyesi’ne ait yıllardır atıl vaziyette bulunan tarım arazilerini değerlendirmek için çalışmalar gerçekleştiren Başkan Atay- şunları söyledi:

“Çok büyük bir mutluluk içerisindeyim. Çünkü ben seçimlerden önce, sizlerden oy isterken bazı değer yargılarımı ortaya koymuştum. Efelerli vatandaşlarımızın refah seviyelerini artırarak çocuklarına daha güzel bir gelecek bırakmasını sağlamak. Atalarımızdan dedelerimizden kalan tarlalarımız günümüze gelene kadar bölüne bölüne çok az kaldı. Az kalan tarlalarımızı en iyi şekilde değerlendirmek, ürün elde etmek için, alternatif ürünlere geçmemiz gerekiyor. Alternatif ürünlere geçmek için elbetteki bazı örnekleri de görmeniz gerekiyor. Biz daha önce Işıklı’da fidelerine para vermediğimiz lavanta ekimini gerçekleştirdik. Doğru zamanını ayarlayamadığımız için maalesef başarılı olamadık. Şimdi biz Şahnalı’da kekik otunu ektik, damlama sulama çalışmaları yaptık, çapasını yaptık, işçi kardeşlerimiz sıcağın bağrında çalıştılar ve şimdi hasatını yapıyoruz. Hasatını yapıyor ama ne yapacağımızı bilmiyoruz.

Bize kekik otunun faydalarını ve iyi bir gelir getirdiğini bize anlatan Reşat arkadaşımıza ve Ne yapılması gerektiği konusunda bize güç veren, bize yol gösteren, bu ürünleri burada sizlere sergilememize neden olan Kemal Alper arkadaşımıza alkış istiyorum. Ben seçim döneminde söyledim. Ben saz çalmayı bilmiyorum. Ben orkestra şefi olacağım. Kimimiz saz çalacak, kimimiz davul. Önemli olan güzel bir müziği toplum tarafından duyulması. Reşat arkadaşımız dikelim dedi, Kemal arkadaşımız suyuğu, yağını şişeleyelim dedi. Kekik otunu sizlere örnek olması için, alternatif bir gelir kaynağı olması için diktik. Bunu sizin için yaptık. Sanayisini Tepecik’te kuruyoruz. Ürünlerimizi kaliteli hale getirerek değer katacağız. Kuracağımız fabrikamızda sadece kadınlarımızı çalıştıracağız. Ürünlerimizi markalaştırarak, memleketimizde yetişen ürünlerimizi tüm Türkiye’ye tanıtacağız.

Bana güvendiniz, 31 Mart seçimlerinde bana oy verdiniz. Bende sizlerin gelir seviyenizi arttırmak için, daha rahat bir hayat sürmeniz için her şeyi yapacağım. En kısa sürede de Köyde Senfonik Orkestra etkinliğimizi Şahnalı Mahallemiz de gerçekleştireceğiz. Ayrıca Şahnalı Mahallemizde bulunan belediyeye ait binanın yerine daha modern daha kullanışlı bir kültür merkezi yapacağız. Gençlerimizin ve kadınlarımızın keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak bir yapı olacak ” Dedi.

KEKİK KESİMİ YAPILDI

Başkan Atay konuşmasının ardından önce sembolik olarak Kekik bahçesinde kekik kesimi yaptı. Daha sonra da Basın mensuplarına, çevre mahallelerden gelen muhtarlara ve Efelerli vatandaşlara kuru kekik otu, kekik suyu ve kekik yağı hediye etti.