Başkan Akgün: “Rusya’nın vahşetine uzaylılar değil bu Konsey’e üye ülkeler son verecektir”

Yayın tarihi: 23 Mart 2022 Çarşamba 1:46 am - Güncelleme: 24 Mart 2022 Perşembe 1:57 am

Başkan Akgün: “Rusya’nın vahşetine uzaylılar değil bu Konsey’e üye ülkeler son verecektir”İSTANBUL Fransa’nın Strazburg şehrinde devam eden Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 42. Genel Kurul Toplantısı’nda söz alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.

İstanbul Fransa’nın Strazburg şehrinde devam eden Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 42. Genel Kurul Toplantısı’nda söz alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının adı konulmamış 3’üncü Dünya Savaşı olduğunu savunarak; “Rusya’nın bu vahşetine uzaylılar değil bu Konsey’in altındaki üyeler, ABD ve NATO son verecektir” dedi.

2000 yılından bu yana Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde kesintisiz olarak Türkiye’yi temsil eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 42’inci Genel Kurul’da yaptığı konuşmada Kongre’nin tarihi oturumlara ev sahipliği yaptığına dikkat çekti.

“Tarihi bir olaya şahitlik yapıyoruz”

Ukrayna’dan Toplulukları ve Bölgeleri Geliştirme Bakanı Oleksiy Chernyshov, Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko ve Mykolaiv Belediye Başkanı Oleksandr Senkevych’in video konferans yoluyla katıldıkları oturumda söz alan Başkan Akgün; başta yaşlı, kadın ve çocuklar olmak üzere milyonlarca masum Ukraynalı’nın anavatanlarını terk etmesine neden olan bu acımasız sürecin bir an önce son bulması için atılması gereken adımların derhal atılması gerektiği çağrısı yaptı.

Başkan Akgün devamla şöyle konuştu: “Biraz önce ekranda izlediğimiz hakiki, canlı yerinden bize anlatım yapan Belediye Başkanı arkadaşlarımız, Sayın Bakan ve buradaki konuşmacılar hepsi aynı dili konuşmuşlardır. Bu bir tarihi olaydır. 42’inci sezon kongrenin 42’inci sezonu bana göre de tarihi bir olaya şahitlik etmiş oluyor. Başka bir şey daha anlatmak isterim. Bundan tam 100 sene önce biz vatanımızı kurtarırken bizim Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tü. 1922 yılında “Yurtta barış, dünyada barış” demişti. Ne kadar önemli bir söz olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum.”

“Adı konulmamış 3’üncü Dünya Savaşı”

Savaşların kazananının olmadığını, korku ve sefaletten başka bir şey vermediğinin altını çizen Başkan Akgün, “Rusya elini kolunu sallayarak kafasına göre her istediği hedefe saldıracak mı? Gürcistan sonra Ukrayna sonra diğer birçok yetkili arkadaşın dediği gibi hangi ülkeye sıra geldi. Benim şahsi kanaatim ismi konmamış bir 3’üncü Dünya Savaşı’dır ve bu 3’üncü Dünya Savaşı’nı durduracak olan da uzaylılar değildir bu çatı altındaki 46 devlet bizim mensubu olduğumuz Batı Devleti, NATO, ABD, BM bunlardır bu savaşı durduracak olanlar. Biz kongre üyesi olarak Ukrayna ile kardeş şehir ilişkisini aynı anda eş zamanlı eğer çok yoğun şekilde artırırsak bu iyi bir mesaj olur. Biz Türkiye olarak, İstanbul olarak, bütün belediyeler olarak ülkemize gelen Suriyelisine de, Afganlısına da, Ukrayna’dan gelen bütün dostlarımıza kucağımızı açtık. Şehrime bugün 5 aile daha gelmiş. Yerleştirmişler ve her türlü desteği vermeye hazırız. Bütün gücümüzle, bütün inancımızla Ukraynalı dostlarımızın yanındayız. Siz galip geleceksiniz. Sonunda haklılar galip gelecek. Haksızlar gereken dersi alacaklardır” dedi.