Başkan açıkladı: SGK borcunu ilk ödeyen belediye

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2024 Çarşamba 1:52 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2024 Çarşamba 1:52 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı sonrası hacze başlayan SGK‘ye borcunu ilk ödeyen belediye Çanakkale’nin Bozcaada Belediyesi oldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin belediyeleriniz SGK’ya olan birikmiş borçlarını ödesinler” açıklamasıyla başlayan tartışmaların ardından belediyelere haciz işlemleri uygulanmaya başlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Işıkhan ise uyarılara ve bildirimlere karşın prim borçlarını ödemeyen belediyelerle ilgili icra yöntemine başvuracaklarını açıklamıştı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer dün belediyenin hesaplarına haciz konulduğunu duyurmuştu.

Tartışmalar sürerken, SGK’ye borcunu ilk ödeyen belediye Çanakkale’nin Bozcaada Belediyesi oldu.

Bozcaada Belediyesi’ne milyonluk ‘çevre kirliliği’ cezası

31 Mart’ta göreve gelen Bozcaada Belediye Başkanı CHP’li Yahya Göztepe “Sıkışık durumda olmamıza rağmen haciz tehdidi ve ileride zor bir durumda kalmamak için 3 milyon 948 bin 626 liralık borcu ödedik. Bu borç 2022 yılından bugüne kadar geliyordu” dedi.

Sözcü’ye konuşan Göztepe şunları söyledi: “Belediyemize ait 2 milyon 741 bin 155 lira ve belediye şirketlerine ait, 1 milyon 207 bin 471 lira olmak üzere toplam 3 milyon 948 bin 626 liralık borç bulunuyordu. Bu borcun tamamını SGK bütçe anlamında zor zamanlardan geçen belediyemiz, eldeki nakdinin yaklaşık 4 milyon lirasını hacze mahal vermeden ödedi. Göreve geldiğimizden bu yana düzenli ödemede bulunarak geçmiş borçları da temizliyoruz.”

Belediyelerden borç tahsilatına başlayan SGK arsalarını satışa çıkardı

Bozcaada Belediyesi, haciz, SGK

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı sonrası hacze başlayan SGK’ye borcunu ilk ödeyen belediye Çanakkale’nin Bozcaada Belediyesi oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ