Bankaların getirdiği promosyon sonrası emeklilerin gözü bu haberde… Başka bankaya taşıma işlemi nasıl yapılır?

Yayın tarihi: 7 Mart 2020 Cumartesi 11:17 am - Güncelleme: 7 Mart 2020 Cumartesi 11:17 am

Emekli vatandaşlar şu sıralar en çok maaşlarını başka bankaya nasıl taşıyabileceklerini araştırıyor. SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı’ndan emekli olan vatandaşlar, PTT’den alınabildiği gibi emekli maaşlarını bankadan da alabilirken, banka da değiştirebiliyor. Emekli maaşlarına bankaların getirdiği promosyon ödemesiyle birlikte maaş hesapları da farklı bankalara kaydırılmaya başlandı. Peki banka değiştirme işlemi nasıl gerçekleştiriliyor? Banka hesabını internet üzerinden değiştirilebilir miyiz? Emeklilerin bankacılık hesaplarıyla ilgili sorularının cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz…

Emekli maaşlarına bankaların getirdiği promosyon ödemesiyle birlikte maaş hesapları da farklı bankalara kaydırılmaya başlandı.

Emekli maaşı alan vatandaşların emekli maaşını başka bankaya taşıma işlemi internet üzerinden e-devlet sistemiyle veya Sosyal Güvenlik Kurumu’na elden müracaat ederek yapılabilmektedir. İki yöntemden birini tercih eden emekli, istediği bankaya maaşını taşıyabiliyor.

Gözler emekli promosyonuna çevrildi… Emekliler Derneği’nden açıklama

EMEKLİ MAAŞI TAŞIMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Emekli aylığı banka veya banka şubesi değişikliğini internet üzerinden bankaya gitmeden de yapabilirsiniz. Banka veya PTT şube değişikliği talepleri “www.turkiye.gov.tr” internet adresine T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile yapılacak giriş sonrasında gerçekleştirilebilmektedir.

Eğer 4A SSK maaşı alınıyorsa, bankaya taşınması işlemi yaparken izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

– 4A hizmetleri,
– 4A banka ve adres değişikliği kısmını seçmeniz gerekmektedir.

Eğer 4B Bağkur maaşı alınıyorsa, aynı işlem için izlenecek adımlar:

– 4B hizmetleri,
– 4B banka ve adres değişikliği menülerini takip etmeniz gerekmektedir.

Eğer 4C Emekli Sandığı maaşı alınıyorsa, bu maaşın bankaya taşınmasında da:

– 4C hizmetleri,
– 4C banka değişikliği menülerini takip etmeniz gerekmektedir.

BANKA HESABINI DEĞİŞTİRİRKEN BUNA DİKKAT!

Ancak emeklilerin emekli maaşı hesaplarını değiştirirken bilmeleri gereken önemli bir konu bulunmaktadır. Emeklilerin kredi borcu bulunuyorsa, yine bankaya ait kredi kartı kullanılıyorsa buna ait kredi kartı borcu olmaması, maaşın ek hesabı kullanılıyorsa, ek hesaba ait borcun olmaması gerekir. Bu durumlarda banka değişikliği yapamazlar.