Başındaki büyük bandaj tartışma yarattı: Kim’e ne oldu?

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2021 Çarşamba 12:52 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2021 Çarşamba 1:02 pm

KDHC lideri Kim Jong-un geçen ay halkın karşısına birkaç posta pulu büyüklüğünde bir bandajla çıktı. Haziran ayında servis edilen fotoğraf Kim Jong-un sağlığıyla ilgili tartışmaları artırdı.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) lideri Kim Jong-un, geçen ay halkın karşısına başının arkasında birkaç posta pulu büyüklüğünde bir bandajla çıktı. Devlet destekli NK News sitesi ve Chosun Ilbo gazetesine göre, Kim, 24-27 Temmuz tarihleri ​​arasında Kore Halk Ordusu’ndaki bir etkinliğe bandaj ile katıldı. Temmuz ayı sonlarında ise bandajın gittiği ve ardından koyu yeşilimsi bir noktanın kaldığı görüldü.

NTV’nin haberine göre, bununla birlikte KDHC liderinin sağlığı ülkedeki en çok korunan sırlardan biri olsa da, ekonomiyi canlandırmaya ve gıda kıtlığıyla mücadele etmeye çalışan 37 yaşındaki Kim’in durumuna ilişkin nadir bir bakış açısı sundu. Haziran ayında ise Kim oldukça zayıflamış olduğu görüntüleriyle dikkat çekmişti.

Temmuz ayı sonlarında ise bandajın gittiği ve ardından koyu yeşilimsi bir noktanın kaldığı görüldü

GÜNEY KORE İSTİHBARAT TEŞKİLATI’NDAN AÇIKLAMA

Ancak, Güney Kore merkezli Yonhap Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Güney Kore Ulusal İstihbarat Teşkilatı, Kim’in sağlığıyla ilgili olağandışı bir durum olmadığına inanıyor. KDHC’li milletvekillerine atıfta bulunan istihbarat ajansı, bandajın birkaç gün sonra kaldırıldığını ve yara izi kalmadığını öğrendiklerini açıkladı.

Diğer taraftan Kim Jong-un, yıllardır sağlıkla ilgili spekülasyonların konusu oldu. Halkın gözünden 2014’te altı hafta boyunca uzak kalan KDHC lideri, tekrar ortaya çıktığında, bastonla yürüyordu ve gut hastası olabileceği yönündeki tartışmaları artırdı.

DEDESİNİN ENSESİNDE BÜYÜYEN BİR KİTLE VARDI

KDHC’nin kurucu ve Kim’in dedesi olan Kim Il Sung’un ensesinde, yıllar boyunca uluslararası gezilerde fotoğraflarda görülen, neredeyse tenis topu büyüklüğünde bir büyüme vardı. Ancak, bununla ilgili asla resmi bir açıklama yapılmadı.

Kim Jong-un’dan “her alanda başarısızım” itirafı