Başına halat zincir çarpan işçi hayata tutundu

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2022 Çarşamba 12:32 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2022 Çarşamba 12:32 pm

Hidrolik makine teknikeri olan 44 yaşındaki Cevat Çelebi’nin alın kemiği, iş yerinde hızlı bir şekilde çarpan halat zincirle parçalandı. Ağır darbe aldığı için Çelebi’nin yüzde 80 ölüm riski olduğunu belirten Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çil, buna rağmen hayata tutunduğunu ve gerçekleştirdikleri zorlu ameliyatın ardından hem sağlık hem de estetik görünüm açısından hiçbir probleminin kalmadığını söyledi.

Silivri’de bir geri dönüşüm fabrikasında çalışan 2 çocuk babası Cevat Çelebi, iki hafta önce iş kazası geçirdi. İş yerinde bir makineden forklift ile parça çıkartılmaya çalışılırken kafasına hızlı şekilde halat zincir çarpan Çelebi, aldığı sert darbe ile olduğu yere yığıldı. Acilen hastaneye kaldırılan Çelebi’ye ilk müdahale yapıldı. Alın kemiğinin parçalanması nedeniyle zorlu bir ameliyat geçirmesi gereken Çelebi için ailesi, acilen doktor araştırmaya başladı. Ardından İSÜ Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çil tarafından gerçekleştirilen 5 saatlik operasyona alınan Çelebi hem yaşam tehlikesini atlattı hem de alnında veya yüzünün herhangi bir yerinde iz kalmadan taburcu oldu.

Zincirin alnına vurmasıyla büyük acı yaşadığını belirten Cevat Çelebi, o an tamamıyla kendini kaybettiğini ve o anda öleceğini düşündüğünü söyledi. Çelebi, “Ameliyat çok riskliydi. Ama gereken tüm şartları kabul ettim. Operasyon çok başarılı geçti. Şu anda hem sağlığım çok iyi hem de yüzümde iz yok. Bu çok iyi oldu. İşime de devam edebileceğim. İki kızım da evde beni dört gözle bekliyor. Hemen onların yanına gideceğim” dedi.

Servis kazasıyla ilgili okul müdürü açığa alındı