Basın Konseyi’nden FOX muhabirini azarlayan Erdoğan’a tepki: ‘Azarlamayın, yanıt verin’

Yayın tarihi: 23 Eylül 2019 Pazartesi 8:57 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2019 Pazartesi 8:57 pm

Basın Konseyi, FOX muhabirini azarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Soru soran gazeteci azarlanamaz” diyerek tepki gösterdi.

Basın Konseyi AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FOX muhabirini azarlamasına tepki gösterdi. Konseyden yapılan yazılı açıklamada, “Soru soran gazeteci azarlanamaz. Kamu gücünü kullananlar, halkın haber alma hakkı adına kendilerine yöneltilen soruları yanıtlamak durumundadır” ifadesi kullanıldı.

‘TÜRKİYE TARİHİNİN EN SIKINTILI DÖNEMLERİNDEN BİRİNİ YAŞAMAKTADIR’

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’ye giderken yaptığı basın toplantısında Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası ile ilgili soru yönelten FOX TV Muhabiri Emre İskübarlas’a, “FOX TV’yi bir yalan medya olmaktan bir defa çıkarın. Bir defa dürüst olun” diye azarlamasına teki gösteren Basın Konseyi açıklamasında “Türkiye maalesef ‘ifade ve iletişim özgürlüğü’ açısından tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden birini yaşamaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FOX TV’yi hedef alması ilk değildir, daha önce de bakanlar aynı tavrı sergilemiştir. Medyanın yüzde 90’ı iktidar yanlısı yayın yaparken, özgür ve eleştirel habercilik yapmaya çalışan birkaç yayın organı da bir yandan ilan ve reklam ambargosu, diğer yandan iktidarın türlü baskılarıyla kuşatılmaya ve susturulmaya çalışılmaktadır” denildi.