Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç: Bu kılıç size de sallanacak

Yayın tarihi: 21 Haziran 2022 Salı 2:50 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2022 Salı 2:56 pm

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, CHP grup toplantısında ‘sosyal medya düzenlemesi’ne ilişkin açıklamada bulundu. Düzenlemenin halkın gerçeğe ulaşmasının önüne geçeceğini ifade eden Türenç, “Biz Silivri’de yatmaya alışığız ama sizlerin de üzerinde bu kılıç sallanacak” dedi.

Sosyal medya yasa tasarısına ilişkin açıklamada bulunan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, “Yalan ve yanıltıcı haberin önlenmesinin hedeflendiği bu çalışmayla aslında halkın yani sizin sesiniz kesilecek. Hepinizin sesi bu yasanın içinde boğulacak. Halkın gerçeğe ulaşması engellenecek.” ifadelerini kullandı.

“BİZ SİLİVRİ’DE YATMAYA ALIŞIĞIZ”

Türenç, şunları söyledi: “Yalan ve yanıltıcı haberin önlenmesinin hedeflendiği bu çalışmayla aslında halkın yani sizin sesiniz kesilecek. Hepinizin sesi bu yasanın içinde boğulacak. Halkın gerçeğe ulaşması engellenecek. Masummuş gibi sunulan yasa tasarısı ile iktidara karşı eleştirel haber yayınında yasaklamalar, gözaltılar ve tutuklamalarla karşı karşıya kalacağız. Biz Silivri’de yatmaya alışığız ama sizlerin de üzerinde bu kılıç sallanacak.

“GAZETECİLERDEN KORKMAYIN”

Sansür yasası Meclis’ten çıkartılınca acaba Cumhurbaşkanı’nın maaşının 141 bin liraya çıkarıldığını yazabilecek miyiz? Aynı haberin içine sizlerin maaşının 4 bin 253 TL olduğunu ekleyebilecek miyiz? Haberi yasaklatan çabalardan vazgeçilmesini istiyoruz. Gazetecilerden korkmayın. Zaten medyanın yüzde 95’i elinizde. Geriye kalan yüzde 5’ten korkmayın.

“KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK”

Gelin yanlıştan dönelim. Yapılacaksa seçimden sonra hep beraber oturup öncelikle basın kurumlarının desteği alınarak bu yeni yasa hazırlansın, düzenleme yapılsın ve eğitici kanallarla halkı internet kanallarını eğitelim. Yasama yürütme yargıdan sonraki dördüncü gücün basının üzerindeki eller çekilsin. Bu vahim çabaların düzenlemenin özgür düşünceye indirilen darbe olduğunu lütfen unutmayın. Bu korku ikliminin otosansürü büyüteceğini unutmayın. Özgür olamayacaksınız. Korkunun ecele faydası yok. Basını cendereye sokanların akıbetini hepiniz gayet iyi biliyorsunuz. Bu yüce çatı altında sizlerden tüm basın adına bu gerçeği hatırlatmayı bir görev biliyorum.”

Basın meslek örgütleri: Sosyal medya yasası geri çekilsin