Başhekim ve doktorlar arasındaki ‘grev’ tartışması yargıya taşınıyor

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 5:11 pm - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 5:11 pm

Balıkesir’de Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Şenveli ile grev yapan doktorlar arasındaki tartışmayla yargıya taşınıyor. İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlattığını belirtirken, Balıkesir Tabip Odası da meslektaşlarına mobbing uygulandığını öne sürerek yasal süreç başlatılacağını açıkladı.

Sağlıkta şiddet yasasının ve ücretlerinin düzenlenmesini talep eden doktor, hemşire ve aile hekimleri, 14 Mart Tıp Bayramı’nda acil sağlık hizmeti dışında görev yapmayarak grev kararı almıştı. Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Şenveli grev yapan doktorların dinlenme odasına giderek acil vakaların alınmadığını söyleyince, anestezi doktoru “Acil vakalar alınıyor elektif (acil olmayan) vakalar alınmıyor” dedi.

BAŞHEKİMİN O SÖZLERİ TEPKİ TOPLAMIŞTI

Şenveli de “Bir vakanın acil olup olmadığına sen karar veremezsin” yanıtını verdi. Odada bulunan bir başka anestezi doktoruysa “Ben acil olup olmadığına karar verebilirim” dedi. Başhekim Şenveli’nin görüntüleri çeken doktoru kastederek, “Şunu da hemen paketleyin, hemen alın hemen” sözleri büyük tepki topladı.

“MESLEKTAŞLARIMIZA MOBBİNG UYGULANMIŞTIR”

Tartışma görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine Balıkesir Tabip Odası’ndan da açıklama geldi. Bandırma Eğitim Ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“TTB ve Tabip Odamızca 3 Şubat ve 4 Mart, yine 14, 15, 16 Mart 2022 eyleminden önce de İl ve İlçe Sağlık Müdürlerine, tüm başhekimlere grev etkinliği ile ilgili yazı yazılarak, grev hakkını kullanmak isteyen meslektaşlarına kolaylık sağlanması ve mesleki dayanışma için destek istenmiştir. Buna rağmen üzülerek belirtmek istiyorum ki tam da 14 Mart Tıp Bayramı’nın kutlandığı bir günde, bizim ilimizde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Başhemşiresince meslektaşlarımıza mobbing uygulanmış, deontoloji ve hekimlik etik kurallarına aykırı küçük düşürücü, tehdit içeren ve aşağılayan sözel şiddet uygulanmıştır.

“YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK”

“Anestezi uzmanı meslektaşlarımızı onurlu duruşları nedeni ile kutluyoruz. 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Yasasından aldığımız yetkiyle, etik ve deontolojik kurallar doğrultusunda ilgililer hakkında gerekli yasal süreci başlatacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

Başhekim ile doktorlar arasında ‘grev’ kavgası!