Başhekim iş bırakma eylemi yapan çalışanlarını hasta ve hasta yakınlarının hedefi haline getirdi!

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2023 Perşembe 5:30 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2023 Perşembe 5:30 pm

Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde sendikal haklarını kullanarak iş bırakma eylemi yapan doktorları hastanenin başhekimi Dr. Ilgın Revna Kaytan “İşte buradalar ne söyleyecekseniz söyleyin” sözleriyle hasta ve hasta yakınlarının hedefi haline getirdi. Olay Hekim Birliği tarafından yargıya taşındı.

Hekim Birliği girişimi ile SABİM platformunda yer alan 21 STK sağlıkta şiddet başta olmak üzere mali ve özlük haklarında iyileştirme talebi ile 1-2 Ağustos tarihlerinde iş bırakma eylemi yaptı. Yapılan eylemlere ülke genelinde onbinlerce hekim ve sağlık çalışanı katıldı.

HEKİMLER SAĞLIKTA ŞİDDETE HEDEF YAPILDI

İş bırakma eyleminin yapıldığı illerden Denizli’de eyleme katılan hekimler adeta sağlıkta şiddete hedef yapıldı.

Hekim Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre olay şöyle gerçekleşti:

“Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Kıbrıs Şehitleri Semt Polikliniğinde 2 Ağustos Çarşamba günü (dün) 21 STK’nın ortak kararı ile sendikal hakları olan İŞ BIRAKMA eylemine katılan hekimler doktor odasında oturuyorlardı.

Başhekim Dr. Ilgın Revna Kaytan eyleme katılan doktorların bulunduğu doktor odasına bir grup hasta ve hasta yakınını getirerek “İşte buradalar ne söyleyecekseniz söyleyin” dedi ve oradan ayrıldı.”

Hekimler ve sağlıkçılar 2 gün iş bırakacak

YARGIYA TAŞINDI

Hasta ve hasta yakınları ile hekimler arasında sözlü tartışmaya sebep olan bu davranış Hekim Birliği tarafından yargıya taşındı.

Hekim Birliği Twitter’dan yaptığı açıklama ile de başhekimi kınadı ve Sağlık Bakanlığını gereğini yapmaya davet etti. Açıklamada şöyle denildi:

“Ana hedefi sağlıkta şiddetin önlenmesi olan iş bırakma eylemlerimizi bizzat şiddetin kaynağı haline getirmeye çalışan ve meslektaşlarımızı öfkeli hasta ve hasta yakınları ile baş başa bırakıp ortamı terk eden, meslektaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atan Başhekim Ilgın Revna Kaytan’ı kınıyoruz. Yöneticilik öncelikle sorumlu davranmayı gerektirir. Meslektaşlarımızı hedef haline getirmeyi idarecilik anlayışı sanan bu tavrı Sağlık Bakanımız Sayın @drfahrettinkoca ‘nın dikkatine sunuyoruz.”

Başhekim yardımcısından sağlıkçılara ‘şort ve terlik’ tehdidi!

Bakan Koca sağlıkçıların grev kararına sorumsuzluk dedi Anadolu Ajansı mektubu kırptı