Başhekim ile doktorlar arasında ‘grev’ kavgası!

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 11:37 pm - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 11:37 pm

Balıkesir’de bulunan Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Şenveli ile grevdeki doktorlar arasında yaşanan tartışma sosyal medyada gündem oldu. Şenveli, grev yapan doktorlara acil vakaları almadıklarını söyledi. Anestezi doktoru ise “Acil vakalar alınıyor elektif (acil olmayan) vakalar alınmıyor” dedi.

Sağlıkta şiddet yasasının ve ücretlerinin düzenlenmesini talep eden doktorlar, hemşireler ve aile hekimleri, 14 Mart Tıp Bayramı’nda başlayarak üç gün boyunca acil sağlık hizmeti dışında grev kararı almıştı. Kararın ardından tartışmalara neden olan bir görüntü sosyal medyada yayıldı. Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Şenveli grev yapan doktorların dinlenme odasına giderek acil vakaların alınmadığını söyledi. Bunun üzerine görüntüleri kaydeden anestezi doktoru “Acil vakalar alınıyor elektif (acil olmayan) vakalar alınmıyor” dedi. Şenveli de “Bir vakanın acil olup olmadığına sen karar veremezsin” yanıtını verdi. Odada bulunan bir başka anestezi doktoruysa “Ben acil olup olmadığına karar verebilirim” dedi.

“ŞUNU DA PAKETLEYİN AL HEMEN AL”

Tartışmanın devamında Şenveli, grev yapan doklardan bazılarını güvenlik görevlilerine işaret ederek “Şunu da paketleyin al hemen al, bakın hala çekiyor” ifadelerini kullandı.

Kardiyolog, BAU TIP Dekan Yard. Doç. Dr. Muhammed Keskin ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Offf, bu çok kötü ama. Başhekimlerdeki güç zehirlenmesinin sebebini anlamak mümkün değil. Güvenliklere nasıl emir yağdırdığına bakar mısınız? Ben bu adamla meslektaş olmayı kabul etmiyorum. Bu devran elbet döner…” diyerek tepkisini gösterdi.

Bir utanç günü daha! Tıp Bayramı’nda ‘Giderlerse gitsinler’ dedikleri doktorları itip kaktılar