Başarır’dan Erdoğan’a 550 milyonluk hediye araç tepkisi: Keşke kendisi de emeklisine cömert olabilse

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2024 Salı 8:15 pm - Güncelleme: 23 Temmuz 2024 Salı 8:15 pm

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, en düşük emekli maaşına sadece 2 bin 500 lira zam yapılarak 12 bin 500 liraya yükseltilmesine tepki gösterdi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 550 milyon lira değerindeki ‘hediye’ aracını örnek gösteren Başarır, “Bu araba 550 milyon. ‘Hediye edildi’ deniyor. Keşke yabancı devletlerin Tayyip Bey’e cömert olduğu kadar kendisi de emeklisine cömert olabilseydi” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada sokak hayvanlarına yönelik ‘ötanazi’ yapılmasını da içeren kanun teklifi görüşmelerine ve bugün görüşülmesi planlanan vergi paketi kapsamında en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesine tepki gösterdi. AKP’li Cumhurbaşkanı’nın 550 milyon değerindeki aracını örnek gösteren Başarır, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Başarır’dan, CHP’ye ‘PKK yandaşı’ diyen Perinçek’e sert tepki: Kandil püskülü, çeneni kes…

“Bu araba 550 milyon. ‘Hediye edildi’ deniyor. Ne güzel, 550 milyon dolarlık uçak hediye edilir, 550 milyonluk limuzin hediye edilir. Keşke yabancı devletlerin Tayyip Bey’e cömert olduğu kadar kendisi de emeklisine cömert olabilseydi.

İkinci konu ise, diyorsunuz ki 500 bin hayvan açlıktan sokakta ölüyor’. Siz işi toptan çözeceksiniz. Açlıktan ölmesinler, ben öldüreyim diyorsunuz. 500 bin köpek sokakta açlıktan ölüyorsa soruna çözüm bu değil. Barolarla ilgili yasa görüşülürken baro başkanları Meclis’in bahçesinde bankta yattı, komisyona getirmediniz. Senin mağdurun, benim mağdurum değil iyi bir yol açtınız bundan sonra Türkiye’de mağdur olan yurttaşlarımızı komisyonlara getiririz. 2014’ten 2019’a kadar hiçbir yatırım yapmayıp şimdi belediyelere cezai sorumluluklar getiriyorlar.

Düne kadar bu ülkede Sayıştay denetçilerinin usulsüz gördükleri noktalarda o kurum hakkında suç duyurusunda bulunma yetkisi vardı, bunu AKP kaldırdı. Bakanlıkların, belediyelerin ihalelerinde bir sürü sıkıntılı durum. İyi niyetli değilsiniz. Bu yasa iyi niyetli değil, iyi niyetliyseniz bu sorumluluğu paylaşalım sorunu çözelim.”

 

Kaynak: ANKA