Başarır’dan Barlas’a: Kenan Evren’e çöpçatanlık yapan adam partime ömür biçemez

Yayın tarihi: 15 Kasım 2021 Pazartesi 2:37 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2022 Çarşamba 3:46 pm

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, gazeteci Mehmet Barlas’ın CHP’nin kapatılacağı yönündeki ifadelerine ilişkin konuştu. Başarır, “1980 darbesinin vahşi generali Kenan Evren’e çöpçatanlık yapan biri benim partime ömür biçemez” dedi.

CHP’li Ali Mahir Başarır, TELE 1’de yayınlanan Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programının konuğu oldu. Gazeteci Mehmet Barlas’ın CHP’nin kapatılacağı ve bazı vekillerin sınır dışı edilmesi gerektiği yönündeki söylemlerini değerlendiren Başarır, “Bunlar kaytansız fırıldak” ifadelerini kullandı.

Kaleme aldığı bir yazıda CHP’nin kapatılacağı ve bazı milletvekillerinin de sınır dışı edileceğini söyleme cesaretinde bulunan gazeteci Mehmet Barlas, bunu bir ‘fantezi’ olarak düşündüğünü açıklamıştı. Sonrasında benzer bir iddiayı gazeteci Nagehan Alçı da ileri sürdü. “Rejim isterse CHP’yi kapatabilecek güce sahip” ifadelerinin yer aldığı bir yazı kaleme aldı.

Barlas ve Alçı’nın bu iddialarını değerlendiren Ali Mahir Başarır şu ifadeleri kullandı:

“Nagehan Alçı’nın yazısı Barlas’tan farklı. Alçı’nın kaleme aldığı yazı bir sistem eleştirisi. Barlas’ın söyledikleri dehşet verici. Onun görevi iktidarları korumak. Herkes bilsin ki 1980 darbesinin vahşi generali Kenan Evren’in özel ihtiyaçlarını karşılayan, ona çöpçatanlık yapan bir adam benim partime ömür biçemez. Bunlar kaytansız fırıldak. Konuşmaya bile değecek bir adam değil. Bu partiyi daha önce kapatan Kenan Evren’di. Aynı zihniyetin çocukları bunlar.”

Nagehan Alçı, Barlas’ın “fantazisini” tekrarladı