Başarır: Emekli öğretmen maaşını bağışladı, TELE1 susarsa Türkiye susar

Yayın tarihi: 7 Haziran 2022 Salı 6:41 pm - Güncelleme: 7 Haziran 2022 Salı 10:00 pm

TELE1‘in karşı karşıya kaldığı haciz ve lisans satışına ilişkin konuşan CHP’li Başarır “TELE1 için makamımı arayanlar var, emekli bir öğretmen maaşını bağışladı. Bu çok önemli bir şey, TELE1 kapatılamaz” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, RTÜK’ün TELE1’e verilen ancak kesinleşmemiş cezaları işleterek vergi dairesine devrettiğini açıkladı. Yanardağ, TELE1’in 1 milyon 800 bin liralık borcunun ayın 22’sine kadar ödemediği takdirde haciz ve lisans satışı tehlikesi ile karşı karşıya geldiğini belirterek, “Elektronik posta ile tebligat yapılmış güya bu gözlerden kaçmış süre dolmuş” dedi.

‘YAZIKLAR OLSUN’

Konuyu TELE1 canlı yayınında Begümhan Aydoğan’ın sunduğu ‘Gün Ortası’nda değerlendiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır “Benim ülkemde 800 milyon dolar kredi çekip de Doğan Medya Grubu’nu bir yandaş iş adamına alıp, 4 yıl boyunca bir lirasını bile tahsil ettirmeyip TELE1’e kesilen cezalardan, 1 milyon 800 bin lira için lisans satışına giden bu düzene yazıklar olsun. Ziraat Bankası’nın 800 milyon dolarını birine peşkeş çekeceksin, o AKP’nin basın organı gibi çalışacak ama 1 milyon 800 bin lira için TELE1’in lisansını iptal edeceksin. Lanetliyorum” diye tepki gösterdi.

‘TELE1 SUSARSA TÜRKİYE SUSAR’

TELE1’e destek için makamının arandığını söyleyen Başarır “Emekli bir öğretmen maaşını bağışladı. Bu çok önemli bir şey. ‘TELE1 kapatılamaz’ diyorlar. Biz TELE1’i kapattırır mıyız? Ben, Veli Ağbaba, Murat Emir, Gökhan Zeybek, Özgür Özel ve Yunus Emre kendi imkanlarımızla size destek vereceğiz. Bunu yeri geldiğinde bizi de eleştirebildiğiniz için özgür basın için yapıyoruz. Siz susarsanız Türkiye susar. 22 Haziran’dan değil ondan çok öncesinde bu parayı yatırmış olacağız. Hep beraber o haksız, hukuksuz parayı vermiş oluruz. Türkiye Cumhuriyeti bunu yapacak hiç merak etmeyin” diye konuştu.

TELE1’e haciz ve satış operasyonu!