Başakşehir zirve takibini sürdürdü!

Yayın tarihi: 13 Haziran 2020 Cumartesi 8:47 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2020 Cumartesi 8:48 pm

Süper Lig’de şampiyonluk yarışı veren Medipol Başakşehir, konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor’u ikinci yarıda bulduğu gollerle mağlup etti.

Süper Lig’in 27. haftasında Medipol Başakşehir evinde Aytemiz Alanyaspor’u konuk etti.

Karşılaşmanın ilk yarısında taraflar rakip kalede net pozisyonlar yakaladı ancak son vuruşlardan sonuç çıkmayınca ilk 45 dakika golsüz sona erdi.

İkinci yarıda ataklarını sıklaştıran Başakşehir sonuca gitti. 64’te Mahmut Tekdemir takımını öne geçirirken 80. dakikada kazanılan penaltıda Edin Visca skoru 2-0’a getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Medipol Başakşehir, Alanyaspor’u 2-0 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı.

Bu sonuçla turuncu-lacivertli ekip son 6 maçta beşinci galibiyetini elde etti.

SKRTEL VE MAHMUT SARI KART CEZA SINIRINDA

Turuncu-lacivertli takımın savunmadaki önemli isimlerinden Martin Skrtel sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Skrtel, bu mücadelede sarı kart görmesi halinde takımının 28’inci haftada deplasmanda MKE Ankaragücü ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek. Alanyaspor’da ise Bakasetas, Efecan Karaca ve Welinton sarı kart sınırında ve sarı kart görmeleri durumunda önümüzdeki hafta oynanacak Trabzonspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

BAŞAKŞEHİRLİ FUTBOLCULARDAN ‘IRKÇILIĞA HAYIR’ TİŞÖRTÜ

Turuncu lacivertli takımın oyuncuları maç öncesinde ısınmaya siyah renkte, önlerinde de ‘ırkçılığa hayır’ yazan tişörtle çıktı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI UNUTULMADI

Koronavirüs nedeniyle yoğun bir mesai yapan sağlık çalışanları da unutulmadı ve tribünlerde “Sağlık çalışanlarına minnettarız” pankartları yer aldı.

MAÇ ÖNCESİ SAYGI DURUŞU

Öte yandan Covid-19 salgını sebebiyle, başta sağlık çalışanları ve vatandaşları olmak üzere tüm dünyada hayatını kaybeden insanlar ve vefat eden A Milli Takım eski futbolcusu Talat Özkarslı anısına saygı duruşunda bulunuldu.