Başak Demirtaş: Beş yıllık iftiralar bir saatlik hakikat karşısında tuzla buz olabiliyormuş

Yayın tarihi: 7 Ekim 2021 Perşembe 3:47 pm - Güncelleme: 7 Ekim 2021 Perşembe 4:48 pm

Başak Demirtaş, RTÜK’ün çıktığı program sebebiyle FOX TV hakkında inceleme başlatmasına tepki gösterdi.

Edirne Cezaevi’nde beş yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, RTÜK’ün FOX TV hakkında inceleme başlatmasına tepki gösterdi.

Başak Demirtaş şunları söyledi:

“Beş yıldır, gece gündüz her kanalda Selahattin’e ve arkadaşlarına iftira atmak, onları suçlamak serbestken suçsuzluğu AİHM Büyük Daire kararıyla kesinleşmiş olan eşimle ilgili televizyonda biraz olsun konuşmam mı suç? Maalesef hem utanç verici hem de üzücü bir durum. Demek ki beş yıllık yalanlar ve iftiralar, bir saatlik hakikat karşısında tuzla buz olabiliyormuş. Bu kadar saldırıya gerek yok, hakikatin karşısında tüm yalanların, üretilmiş algıların sonsuza kadar sürmeyeceğinin bilinmesi gerekirdi.”

Selahattin Demirtaş da duruma tepki gösterdi.

Demirtaş, “Dün akşam ekranlarda ailemi hedef haline getiren linç güruhları iyi bilsin ki, ailemin tek bir ferdinin saç teline zarar gelirse sorumlusu sizsiniz. Milyonların yürekli dayanışmasını unutmayacağım gibi, bunu da asla unutmayacağım. Milyonlar gibi benim de kalbim seninle Başak” dedi.

NE OLMUŞTU?

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına, cezaevinde bulunan eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın son kitabı Efsun’un çıkmasının ardından eşi Başak Demirtaş’ın konuk olarak katılması sonrası RTÜK kanal hakkında inceleme başlatmıştı.

Kurul’dan yapılan açıklamada, “Fox yayın kuruluşunda bugün gerçekleşen bir programda konuk Başak Demirtaş’ın sözleri ve açıklamaları nedeniyle 6112 Sayılı Kanun çerçevesinde inceleme başlatılmıştır.” ifadelerine yer verilmişti.