Barzani: Suriye’deki gelişmelerden kaygılıyım

Yayın tarihi: 21 Aralık 2018 Cuma 11:58 am - Güncelleme: 21 Aralık 2018 Cuma 12:02 pm

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani, ABD’nin askeri birliklerini Suriye’den çıkarma kararından duyduğu endişeyi dile getirdi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Eski Başkanı Mesut Barzani, ABD’nin askeri birliklerini Suriye’den çıkarma kararı ile ilgili olarak duyduğu endişeyi ifade etti.
Rudaw’ın açıklamalarından alıntılar yaptığı Barzani, “Suriye’deki son gelişmeler, özellikle de bu ülkedeki Kürt halkının bulunduğu durum endişe verici” diye konuştu.

IŞİD’le mücadelenin sona ermediğine dikkat çeken Barzani, Suriye’de yaşayan Kürtlerin IŞİD’in saldırılarından ve ülkedeki siyasi istikrarsızlıktan dolayı ‘haddinden fazla’ eziyet çektiklerini vurguladı.

Barzani, açıklamasında şunlara yer verdi:

“Suriye’de son yaşanan olaylar özellikle de Kürt halkının bu ülkedeki mevcut durumu üzüntü vericidir. Geçmişte de Kürt halkının Suriye’deki geleceğine ve Rojava’da sorunlar yaşanmıştı. Gelinen aşamaya dönük düşüncelerimizi belirtmiştik. Üzüntümüzü ve mevcut durumun yaşanmaması için düşüncelerimizi beyan etmiştik. Durumun bu aşamaya gelmemesi gerekiyordu.

Çok sayıda Suriye vatandaşı Kürt, göçmen olarak yaşamını sürdürmek zorunda bırakıldı. Bununla birlikte, IŞİD’in terör saldırıları, siyasi durumun kötüleşmesi, geçmişteki tehditler Suriye’deki Kürt halkını oldukça incitmiş durumda. Ve halen IŞİD’le savaş son bulmuş değil!

Son yaşananların ve bundan sonra yaşanacakların daha fazla şiddet ve savaşın tırmanmasına sebep olmamasını diliyorum. Artık Suriye’deki vatandaşlar ve Kürt halkının daha fazla acı çekmemesi gerekiyor.”