Bartın’da aynı vardiyada çalışan madenci kardeşleri ölüm ayırdı

Yayın tarihi: 15 Ekim 2022 Cumartesi 6:37 pm - Güncelleme: 15 Ekim 2022 Cumartesi 6:37 pm

Bartın maden faciasında aynı vardiyada çalışankardeşlerden Soner Ak, hayatını kaybederken ağabeyi İzzet Ak ise yaralandı. Kardeşlerin kuzeni Adem Küçük, “Kardeşi vefat etti diye biliyoruz göçük altında. Abisi de burada, o da canıyla savaşıyor. Aynı vardiyada, gece vardiyasındaydılar” dedi.

Amasra’da dün Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı maden ocağında saat 18.15’te ilk belirlemelere göre grizu patlaması oldu. Faciada 41 madenci yaşamını yitirdi. Can veren işçilerden birisi olan Soner Ak   ile aynı vardiyada çalışan ağabeyi İzzet Ak ise patlamada ağır yaralandı ve dün gece Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne getirildi.

Erkan Baş’tan Erdoğan’a: Senin kaderin yatlar katlar almak da emekçilerin ölmek mi?

Yoğun bakım servisinde tedavisi devam eden İzzet Ak’ın yakınlarının hastane koridorlarındaki bekleyişi ise devam ediyor.

Madenci kardeşlerin kuzeni Adem Küçük, ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Haber alır almaz hastaneye koştuklarını söyleyen Küçük, “Dün geceden bu yana bir bilgi alamadık. Yoğun bakımda olduğunu biliyoruz, kardeşi göçük altında vefat etti diye biliyoruz. Abisi de burada, o da canıyla savaşıyor. Abisi umarım bu savaşı kazanır” dedi.

İzzet Ak; 42 yaşında, 3 çocuk babası ve 10 yıldır maden işçisi olarak çalışıyor.