Adalet Komisyonu toplantısında gerginlik: Ara verildi

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2020 Perşembe 4:34 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2020 Perşembe 5:38 pm

AKP’nin baroların bölünmesine yönelik hazırladığı kanun teklifi Meclis Adalet Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. Vekiller, koronavirüse karşı fiziki mesafe önlemlerinin alınmadığı salonda görüşmelerin devam etmesine tepki gösterdi. Salonda vekiller ve başkan arasında gerginlik yaşandı. Toplantıya ara verildi.

AKP’nin “çoklu baro” adı altında baroların bölünmesine neden olacak yasa teklifi, baroların itirazına rağmen Meclis’e sunuldu. Adalet Komisyonu’ndaki görüşmelerde vekiller ile başkan arasında gerginlik yaşandı. Vekiller, baro başkanları olmadan görüşme yapılamayacağını ifade etti. Vekiller arasında, “Otur yerine”, “Haddini bil” gibi sözlü tartışmalar yaşandı.

Eski İstanbul Barosu Başkanı Kazan paylaştı! İşte Erdoğan’ın ‘kimler, kimlerle beraber’ fotoğrafı

Öte yandan, koronavirüse karşı fiziki mesafe önleminin dahi alınamadığı salonda görüşme yapılmasına tepki gösterildi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu görüşmeleri ve tartışmayı canlı yayınladı.

KADIGİL: HASTALANMA PAHASINA BURADAYIZ

CHP Milletvekili Sera Kadıgil de görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak, “Komisyon başladı. Tıkış tıkış oturuyoruz. Hastalanma pahasına buradayız. Burada da olacağız. Hastalanacak herkesin vebali, ülkenin yüz bin derdi varken tek derdi barolarda bölücülük yapmak olanların boynunadır” dedi.

ÖZEL GRUP SALONU ÖNERDİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de salondaki görüntülere tepki göstererek komisyon toplantısının daha geniş bir salonda yapılmasını talep eti. Özel, toplantının grup salonunda yapılmasını önerdiklerini hatırlatarak, “Siz bu önerimizi stenografların çalışma imkanı ve mikrofonların elden ele geçeceğinden dolayı istemediniz. Tüm milletvekillerinin konuşmasına imkan sağlayacağınızı söylediniz. Bunu tutanaklara girecek şekilde de söylerseniz arayı verip biz de arkadaşlarımızla konuşuruz” dedi.

ARA VERİLDİ

Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, salonda çalışma şartlarının sağlanması için komisyon toplantısına ara verildiğini açıkladı. Tunç, “Çalışma şartlarımızın Covid şartlarına uygun olması lazım. Bunu sağlamak da bizim elimizde. İç tüzük gereği zaten konuşma talep eden herkese başkanlık söz hakkı veriyor” ifadelerini kullandı.

KORONAVİRÜS GEREKÇESİYLE YASAK İLAN EDİLMİŞTİ

Ankara Valiliği ise artan koronavirüs vakalarını gerekçe göstererek baroların “Büyük Savunma Mitingi”ne bir gün kala 15 gün süreyle yürüyüş ve eylem yasağı ilan etti. Yasak kararı barolar tarafından tepkiyle karşılandı.

İşgüzar vali: Kovid’i bahane edip Büyük Savunma Mitingi’ni engelleme çabası

WhatsApp’ta yeni dönem! Üç yeni özellik birden geliyor

Adliye önünde silahlı çatışma: 2 yaralı