Baro Başkanı Durakoğlu’dan Gezi çıkışı: Darbeler döneminde bile bu kadar delilsiz ceza verilmedi

Yayın tarihi: 25 Nisan 2022 Pazartesi 10:58 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2022 Pazartesi 10:58 pm

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, TELE 1 ekranlarında Gezi Parki Davası’nda yargılananlara verilen cezaları değerlendirdi. 40 yıllık hukukçu olduğunu söyleyen Durakoğlu, darbeler dönemi dahil hiçbir dönemde bu kadar kanıtsız bir şekilde ceza verildiğini görmediğini söyledi.

TELE 1 ekranlarında Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programına katılan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Gezi Davası’nda Osman Kavala’ya müebbet hapis cezası diğer yargılananlara ise 18’er yıl hapis cezası verilmesini değerlendirdi.

Durakoğlu, 40 yıllık hukukçu olmasına karşın böyle bir kararlar ilk defa karşılaştığını belirterek şunları söyledi:

“40 YILLIK DENEYİMİME BU KARARI SIĞDIRAMIYORUM”

Ben hukuk fakültesi diplamasını alalı tam 40 oldu. 40 yıllık bir hukukçuyum. Bugün akşamüzeri verilen karardan sonra kendimi teskin etmeye çalışıyorum. Anlayabildiğim bana hukuk fakültesinde öğretilen 40 yıllık deneyimimin hiçbir yerine hiçbir noktasına bu kararı sığdıramıyorum.

“DARBELER DÖNEMİNDE BİLE BU KADAR DELİLSİZ CEZA VERİLMEDİ”

“Ben bu davanın başından beri tüm celselerine katıldım. Dosyanın içeriğine ilişkin tüm bilgilere sahibim. 40 yıllık bir hukukçu olarak yaşamımın hiçbir döneminde buna darbeler dönemi dahildir, böylesine delilsiz, böylesine kanıttan uzak bir dosyada böylesine bir cezanın verilebilmesini hiçbir zaman kabullenemiyorum.”

“DAVA FETÇ TARAFINDAN ORGANİZE EDİLDİ”

Bu bir yargılama değildir. Yapılanlar bir yargılama olmadı. FETÖ tarafından organize edilen bu davanın iddianamesindeki soruşturmanın içinde bulunduğu konumu kıymetlendirdik diyorlar. Bunu iddianameye yazıyorlar.

Gezi Davası’nda 18 yıl hapis cezası alan Tayfun Kahraman’dan kızına yürek dağlayan veda