Barış Yarkadaş’tan TELE1’e destek: Bu yanlışı düzeltin

Yayın tarihi: 19 Ekim 2022 Çarşamba 5:22 pm - Güncelleme: 19 Ekim 2022 Çarşamba 5:26 pm

Gazeteci Barış Yarkadaş, RTÜK’ün 3 gün ekran karartma cezası verdiği TELE1’e destek verdi. TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in eleştirisinden dolayı TELE1’e ceza vermenin ‘hukuki olmadığını’ dile getiren Yarkadaş cezayı ‘basın özgürlüğüne yönelik ciddi bir darbe’ olarak nitelendirdi.

İktidarın sansür aygıtı RTÜK, TELE1 ekranlarının “dil, din, ırk ayrımı gözeterek yayın yaptığı” gerekçesiyle 3 gün kararmasına karar verdi. RTÜK’te oyçokluğu ile alınan karara gerekçe olarak, TELE1’e konuk olarak katılan TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in “Diyanet bu haliyle siyasal İslamcı gereçtir” eleştirisi gösterildi.

RTÜK’ün bu ‘hukuka aykırı’ kararına gelen tepkiler ise büyüyor. Gazeteci Barış Yarkadaş da TELE1’i ziyaret ederek kanala destek verdi. Yarkadaş, “Buradan RTÜK Başkanı sayın Şahin’e bir kez daha seslenmek istiyorum; Bu karardan vazgeçin, bu yanlış kararı düzeltin. TELE1’e verdiğiniz cezanın ne RTÜK kanununda, ne diğer ceza kanunlarımızda, ne de Anayasa’mızda hiçbir karşılığı yok” dedi.

RTÜK bir skandala daha imza attı! TELE1 3 gün karartılıyor

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE YÖNELİK CİDDİ BİR DARBE”

TELE1’e konuşan Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:

“Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun TELE1′ verdiği ceza hem yasalarımıza hem Anayasa’mıza aykırı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bir üyesi olan Sera Kadıgil’in TELE1’de Diyanet’i eleştirmesinden dolayı televizyon kanalına ceza verilmesi hukuki değildir. Bir kere TBMM üyelerinin yaptığı konuşmalar dokunulmazlık kapsamındadır. Dokunulmazlık kapsamında olan bir konuşmadan dolayı ‘efendim siz Diyanet’i nasıl eleştirirsiniz’ diye kanunumuzda olmayan bir gerekçeyle ekranın kapatılmak istenmesi basın özgürlüğüne yönelik ciddi bir darbedir.

TELE1 Türkiye’de insanların farklı haber alabildiği sayılı kanallardan biri. Eğer TELE1 de yasalarımıza ve Anayasa’mıza aykırı bir gerekçeyle kapatılırsa Türkiye önemli bir rengini kaybetmiş olur.

“RTÜK BAŞKANI ŞAHİN’E SESLENİYORUM”

Buradan RTÜK Başkanı sayın Şahin’e bir kez daha seslenmek istiyorum; Bu karardan vazgeçin, bu yanlış kararı düzeltin. TELE1’e verdiğiniz cezanın ne RTÜK kanununda ne diğer ceza kanunlarımızda ne de Anayasa’mızda hiçbir karşılığı yok.

Türkiye seçime giderken tüm sesler ve tüm renkler kendisini özgürce ifade edebilmelidir. Bu yüzden TELE1’e verilen cezanın bir an önce iptal edilmesi gerektiğini söylüyorum.”

RTÜK’ün TELE1 kararına tepki büyüyor