Barış Yarkadaş: İmamoğlu’nun davasında hakim değişikliği işi zorlaştırdı

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2022 Cumartesi 10:41 am - Güncelleme: 13 Ağustos 2022 Cumartesi 10:41 am

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davaya bakan hakimin sürgün edildiği iddia edildi. Barış Yarkadaş,”Zengin’in yerine Mehdi Komşul atandı. Komşul’un atanması ile İmamoğlu’nun işinin zorlaştığı yorumu yapılıyor” dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve kurul üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Gazeteci Barış Yarkadaş, 19 Temmuz’da Korkusuz gazetesindeki köşesinde İmamoğlu’nun davasına bakan Hakim Hüseyin Zengin’in sürüldüğünü iddia etti. Yarkadaş, dün Twitter hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. Zengin’in yerine 11. Asliye Ceza’dan Mehdi Komşul’un atandığını belirterek, “İmamoğlu’nun işinin zorlaştığı yorumu yapılıyor” ifadelerini kullandı. Yarkadaş’ın paylaşımı şöyle: 

“Bir ay önce, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davasına bakan Anadolu Adliyesi 7. Asliye Hakimi Hüseyin Zengin’in itiraz etmesine rağmen Samsun’a gönderildiğini duyurmuştum. Zengin’in yerine Mehdi Komşul atandı. Komşul’un atanması ile İmamoğlu’nun işinin zorlaştığı yorumu yapılıyor.

2- İmamoğlu’nun davasına bakması için 7. Asliye’ye atanan Mehdi Komşul aynı adliyede 11. Asliye Ceza Mahkemesinin hakimiydi. Komşul’un 11’den 7’ye atanmasının önünde yasal bir engel yok ama hukukçular bu durumun daha önce Çağlayan’da yaşanan örnekleri hatırlattığını söylüyor.”

Avukatı anlattı: Ekrem İmamoğlu’na ‘siyasi yasak’ gelir mi?