Barış Yarkadaş, Ersin Düzen’in ‘bilinen ama konuşulamayan’ görevini açıkladı

Yayın tarihi: 23 Eylül 2020 Çarşamba 1:00 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2020 Çarşamba 1:04 pm

Gazeteci ve CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, Fatih Altaylı’nın başlattığı ‘maaş’ tartışmalarıyla gündeme gelen Stadyum programı sunucusu Ersin Düzen’in aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu’na ‘danışmanlık’ yaptığını iddia etti.

Gazeteci ve CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından, Fatih Altaylı’nın başlattığı ‘maaş’ tartışmalarının odağındaki isim Ersin Düzen ile ilgili açıklamalar yaptı.

Yarkadaş, “Tuz koktu… TRT’de spor programı sunan Ersin Düzen, kurumdan aldığı astronomik rakamlara rağmen, “ilginç” bir iş daha yapıyor. Spor camiasının bildiği ama konuşmadığı “görev”ini de ben yazayım: Ersin Düzen, aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu’na “Danışmanlık” yapıyor” ifadesini kullandı.

“TFF’DEKİ GÖREVİ İSE İLGİNÇ”

“TRT’de sunucu olmasına rağmen TFF’den de maaş aldığı söylenen Ersin Düzen’in yaptığı etik dışı…” diye yazan Yarkadaş, “Keza TFF de etik olmayan bu duruma çanak tutuyor. Ersin Düzen’in TFF’deki görevi ise ilginç: Başkan Nihat Özdemir ve Genel Sekreter Kadir Kardaş’a TVlerde konuşulanları anlatmak” ifadelerini kullandı.

Yarkadaş’ın açıklamaları şöyle:

“ÇÜRÜMENİN FOTOĞRAFI BUDUR”

“Biliyorsunuz, TFF’nin 80 milyon dolar zarara uğratıldığı medyanın sınırlı bir kısmında yer aldı. Peki bu konu TRT’de ele alınabildi mi? Tabii ki hayır! Hem TRT’de program sunan hem de TFF’ye ‘danışmanlık’ yapan Düzen bu konuya yaklaşamadı bile! İşte çürümenin fotoğrafı budur.”

Yarkadaş’ın açıklamaları şöyle:

“KENDİSİNİ İSTİFAYA EDİYORUM”

“Tabii TFF’nin sponsorlu araçlarına binmeye başlarsan, TFF hakkında söyleyecek sözü olamaz Ersin Düzen’in… Bu twitimden sonra kendisini TFF’den ya da TRT’den istifaya davet ediyorum. TFF yönetimi de açıklama yapmalı ve bu rezalete son vermelidir. Bir görev de spor medyasına düşüyor. Spor medyası da bu konunun üzerine gitmelidir. Aslında TFF – AKP ilişkilerinin geldiği nokta, Rıdvan Dilmen’in açıklamaları ve o alandaki çürüme derin bir araştırma konusu. Ancak, ticari ilişkiler o denli iç içe geçmiş ki; birçok gazete gerçeğe yaklaşamıyor bile…”

CHP’li Sertel Ersin Düzen’in aldığı maaşı belgeleriyle açıkladı