Barış Yarkadaş: Altı kurumun çalışanları zorla İstanbul’a getiriliyor

Yayın tarihi: 25 Nisan 2022 Pazartesi 12:05 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2022 Pazartesi 12:05 pm

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, AKP–MHP ve BBP’nin Akara’nın içini boşaltma girişimini yazmıştı. Yazısının ardından Ziraat Bankası’nın eski bir çalışanıyla konuşan Yarkadaş, “2 saat 45 dakikalık işkence!” başlıklı yazısında altı kurumun taşınması hakkındaki detayları paylaştı.

Barış Yarkadaş, bugünkü yazısında Ankara’daki kamu çalışanlarının zorla İstanbul’a gönderildiğini ileri sürerek, eski Ziraat Bankası çalışanının verdiği bilgileri aktardı. Kendisine “Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü taşınma adı altında İstanbul’a sürgün ediliyor. Bunu kaldıramıyoruz’’ diyen eski çalışanın anlattıklarına yer veren Yarkadaş, altı kuruluşun taşınma nedeninin tüm bankaları kolay kontrol edebilmek olduğunu ileri sürdü.

“ANKARA’NIN İÇİ BOŞALTILIYOR”

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“İstanbul Ataşehir’de bulunan ve Finans Merkezi denilen yere, 6 kamu kurumu taşınacak. Sadece biz değil, tüm kurumların çalışanları sizin son yazınızda işaret ettiğiniz sıkıntıları yaşıyor. Halkbank ve Vakıfbank, bizim taşınmamızı bekliyor. Onlar da bizden sonra durumu görecek ve ona göre hareket edecekmiş. Bizim taşınma işlemimizin Haziran’da başlaması, Ağustos’ta ise bitmesi planlanıyor. Şu an genel müdürlükte çalışan 1200 kişi ve aileleri ne yapacaklarını bilemez durumda… Sizin de anlattığınız üzere ciddi bir zorlama var. Siz bunları ayrıntılı olarak yazdığınız için, ben başka bir sıkıntıya dikkat çekmek istiyorum.’’

***

“BİNLERCE İNSAN BİR BİNAYA DOLUŞACAK’’

Bankacı kaynağım, ‘dikkat çekmek istediği’ konuyu ise şöyle dile getirdi:

“O çok övülen ve Finans Merkezi denilen binalara binlerce kişi doldurulacak. Bu insanların can güvenliklerinin nasıl sağlanacağını ise kimse bilmiyor. Banka yönetimi, Acil Durum Simülasyonu yaptırmış. Bunların üzerinde çalışıyorlarmış. Bizim öğrendiğimize göre, binalarda aşırı insan yoğunluğu olacağı için, tahliye işlemi en az 45 dakika ile 1 saat sürüyormuş.”

***

Doğrusu bu teknik ayrıntılar bile, 6 kamu kurumunun aynı binaya taşınmaması gerektiğini gösteren önemli bir sebep… Binlerce kişi hiçbir zorunluluk olmadığı halde sırf cumhuriyetle hesaplaşma ve tüm bankaları kolay kontrol edebilme adına bir binaya ve bir şehre toplamak, akıl dışı bir yöntemdir!

AKP-MHP ve onların destekçisi BBP yapılan tüm itirazlara rağmen, bir inat ve hesaplaşma adına hem Ankara’nın içini boşaltıyor hem de İstanbul’u yaşanmaz hale getiriyor.

Barış Yarkadaş ile Yeni Akit yazarı canlı yayında birbirine girdi