Barış Terkoğlu yazdı: Ayasofya’ya bile ‘fuhuş yuvası’ diyen İslamcı

Yayın tarihi: 21 Aralık 2020 Pazartesi 10:42 am - Güncelleme: 21 Aralık 2020 Pazartesi 10:42 am

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, ‘Üniversiteler neredeyse fuhuş evleri’ sözleriyle tepki çeken Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nu eleştirdi. Terkoğlu, “Sofuoğlu’na göre sadece üniversiteler değil, İmparatoriçe Zoe ikonu nedeniyle Ayasofya da ‘fuhuş evi’ydi.” ifadesinde bulundu.

Koronavirüs nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın geliştirdiği HES uygulaması için “Sağlık Bakanlığı adına yapılan bu yalan, çip takmanın ön adımıdır” diyerek toplumu harekete geçmeye çağırdı. Bir ara pantolon giyen kadınları hedef alan hocaya sahip çıkıp, eleştiren ilahiyat fakültelerini dinsiz ilan etti.” diye yazdı.

Ayasofya’nın geleceği hakkında endişelendiren açıklama: Camide Fahişe olur mu?

Ebubekir Sofuoğlu’nun bugüne kadar yaptığı söylemlerin İslamcı cemaat, tarikat ve örgütler tarafından desteklendiğini iddia eden Barış Terkoğlu, “İlginçtir, her seferinde Sofuoğlu o kırmızı çizgi üzerinde yürümeye devam etti. İnatla toplumun sinir merkezlerine dokundu. AKP tabanı içindeki bazı fay hatlarının üzerinde gezindi. İslamcı kesim ile iktidarı yer yer karşı karşıya getirdi. Sanki bir el onu bu iş için destekliyordu.

Devletin sistematik çıkışı da gösteriyor ki kimse Sofuoğlu meselesinin “anlık bir hata” olduğunu düşünmüyor. Ona karşı atılan adımlar, bir krizin başını erkenden ezmek olarak yorumlanıyor. İslamcı kesim içinde bazı “eller” erkenden durduruluyor.” ifadelerini kullandı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN