Barış Terkoğlu TELE1’e konuştu: Gökyüzünün üzeri tellerle kapatılmıştı

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2020 Salı 11:56 am - Güncelleme: 14 Temmuz 2020 Salı 11:56 am

Libya’da şehit olan MİT personeli haberi gerekçe gösterilerek aylarca Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve geçtiğimiz duruşmada tahliye edilen Oda Tv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, TELE1 Muhabiri Engin Açar’a konuştu.

2011’de Oda Tv davası nedeniyle 19 ay Silivri Cezaevi’nde tutuklu yargılanan Barış Terkoğlu, 9 yıl önceye göre bugün cezaevinde kendilerine daha fazla baskı uygulandığının altını çizdi. Terkoğlu, “Cezaevi yönetimi tarafından değil hepimiz ayrı ayrı tek başına konulduk. Gökyüzünün üzeri tellerle kapatılmıştı” dedi.

“Beni gözaltına almaya gelenlerin gözaltı kararı bile yoktu” diyen Terkoğlu, politik davalarda hukukun bir bahane olarak kullanıldığını söyleyerek tutuklu kaldıkları süreci anlattı.

RTÜK CEZALARI: FRANSA’DA NAPOLYUN’U ELEŞTİRMEK SUÇ OLABİLİR Mİ?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) TELE1 ve Halk Tv’ye verilen ekran karartma cezalarını da değerlendiren Terkoğlu, “Bir tarafta 50 kişi öldüreceğiz diyene baskılarla geçiştirilen bir ceza oluyor. Burada bir Abdülhamit tartışması. Hukuken boş bir tartışmadır ve Abdülhamit Cumhuriyet öncesinden bir politik figür. Bugünkü hukukun konusu olamaz Abdülhamit. Napolyon hakkında ağır sözler söylemek Fransa için suç olabilir mi?” diye sordu.

Terkoğlu, “Biz cezaevine girerken aklıma kim hakkımızı savunur dediğimizde TELE1 geliyor” sözleriyle  TELE1 Genel yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile arasındaki gazetecilik dayanışmasına değindi.

Röportajın tamamını buradan izleyebilirsiniz.