Barış Terkoğlu, son açıklamalar ışığında CHP’deki “Değişim”i yorumladı! “Tesadüf bulmuyorum”

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2023 Perşembe 9:56 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2023 Perşembe 9:58 pm

Gazeteci Barış Terkoğlu, Kılıçdaroğlu‘nun “Değişim” tartışmalarının kamuoyu önünde konuşulmasını istemediğini belirttiği gün İmamoğlu’nun açıklama yaparak toplumun “Değişim” istediğini söylenmesine dair, “Bugün gerçekten bir dönüm noktası. Partinin en yetkili isminin bu açıklamayı yaptığı gün ben Ekrem İmamoğlu‘nun bu açıklamayı yapmasını tesadüf bulmuyorum” dedi.

Gazeteci Barış Terkoğlu, TELE1 ekranlarında konuk olduğu “4 Soru 4 Yanıt” programında CHP’deki “Değişim” tartışmalarını ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Toplum, CHP’de lider ve yönetiminin değişmesini, bu değişimin hem kuşak hem vizyon ekseninde olmasını istiyor” sözlerini yorumladı. Terkoğlu İmamoğlu’nun açıklamaları için, “Bugün gerçekten bir dönüm noktası” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan milletvekillerine gözdağı! “Partiyi yıpratan uzaklaştırılır”

Seçim kaybeden bir siyasetçinin bunun muhasebesini yapması gerektiğini, oy veren seçmene mücadelenin devam edeceğini söylemesi gerektiğini ve Türkiye’nin içinde bulunduğu muhalefetin güçlü olması gereken dönemde yanlış olan her şeyin değiştirileceğinin sözünün vermesi gerektiğini aktardı. Ancak Türkiye’de bunun hiç yapılmadığını söyleyen Terkoğlu, “Vatandaş utandırılmış hissini kaybettiği için yaşamıyor, evet büyük bir hayalkırıklığı var ama o hayalkırıklığının sonrasında muhattap olmadığı için yenilgi hezimete dönüştü. Yenilgi başka bir şey, hezimet başka bir şey” dedi.

Bu aşamada İmamoğlu’nun ortaya çıkarak “Değişim” fikrini ortaya attığını ve peşinden CHP’den Özgür Özel, Bülent Tezcan gibi isimlerin de bu fikri dillendirdiğini söyleyen Terkoğlu, sızan ‘Zoom toplantısı’nın “Değişim” diyenlerin beraber hareket ettiğini gösterdiğini belirtti.

İmamoğlu değişim için ilk kez net konuştu

Terkoğlu bugünün de bir kırılma noktası olduğunundan bahsederken şunları söyledi:

“28 Mayıs seçiminden sonra iki aydır bu tartışmalar sürdü. Bugün Kılıçdaroğlu bir röportaj verdi. Dedi ki, ‘Bugün bu tartışmaları bitiriyoruz. Bu meseleyi kamuoyu önünde konuşmuyoruz. Tartışılmasına izin vermeyeceğiz. Tartışılmasını isteyenlerle de yollarımız ayrılabilir’. Partinin en yetkili isminin bu açıklamayı yaptığı gün ben Ekrem İmamoğlu’nun bu açıklamayı yapmasını tesadüf bulmuyorum”