Barış Terkoğlu: AKP çözüm süreci dediği süreçte Abdullah Öcalan’la görüşme trafiği yaptı

Yayın tarihi: 27 Haziran 2023 Salı 2:56 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2023 Salı 3:22 pm

Gazeteci Barış Terkoğlu, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, AKP trolleri tarafından hedef gösterildikten sonra gözaltına alınmasına bir tepki de Barış Terkoğlu’ndan geldi.

TELE1 ekranlarında konuşan Terkoğlu şunları söyledi:

“Usul esastan önce gelir denir ya ben önce usule itiraz etmek istiyorum Merdan Yanardağ benim çok küçük yaşlardan beri tanıdığım tecrübeli bir isim. Toplumun gözü önünde her zaman sözlerini sakınmadan söyleyen, kameraların önünde ne düşünüyorsa ifade eden, kimi zaman kızdıran, kimi zaman ‘evet doğru söylüyor’ dedirten ama her söylediğini berrak, şeffasf bir şekilde ne düşünüyorsa yıllardır toplumun önünde söyleyen bir insan. Ben bu usulü eleştirmek istiyorum.

Alınıyorsunuz bir televizyon kanalından, gece emniyette bekletiyorsunuz. Merdan Yanardağ eminim ki savcı çağırdıysa gitmiştir, emniyet çağırdıysa gitmiştir ve orada bulunmuştur. Bu yönteme itiraz etmek istiyorum bir kere.

İkincisi işin esasına gelirsek, terör örgütünü övmek, teröristi övmek… Bunlar öyle olay bir şekilde bir insana yapılacak suçlamalar değil. Bunun yöntemi açıkça bir terör eylemini, faaliyetini, saldırıyı, bir teröristi toplumun gözünüe sokacak şekilde desteklerseniz veya bir şiddeti, terör eylemini özendirirseniz burada böyle bir şey var dersiniz. Benim tanıdığım Merdan Yanardağ, bugüne kadar konuşmalarını dinlediğim, gelmişini geçmişini bişldiğim bir insan olarak; terörle, teröristle, terör faaliyetleriyle böyle bir övme ilişkisine girebilecek insan değil. Merdan Yanardağ kendi soğuk analizlerini yapan, gerektiği zaman kendi katılmasa bile bir düşünceyi soğuk bir şekilde analiz edebilen bir insan.

Merdan Yanardağ, PKK terör örgütüne ilişkin yapmış olduğu yorumlar nedeniyle bu muameleye maruz kalıyor. Ben mralı tutanaklarını yıllarca yazdım. Neydi İmralı tutanakları? AKP hükümeti, bizzat Abdullah Öcalan’la çözüm süreci dediği, müzakere süreci dediği veya milli birlik süreci dediği; çeşitli isimler taktığı bir görüşme trafiği yaptı. Bu görüşme trafiği içerisinde yapılan konuşmalar tutanaklara döküldü. Defalarca, devlet görevlileri de devlet görevlilerinin önünde de Abdullah Öcalan’ı, ‘sayın’ başa olmak üzere, ‘efendim’ başta olmak üzere, kendisinin politik görüşleri başta olmak üzere pozitif değerlendirmeler yapılıyor. Bu tutanakları gidin alıp edinin. AKP’li hükümetlerin yöneticilerinin açıklamaları var. Merdan Yanardağ da AKP’li vekil Ensarioğlu’nun konuşmalarını değerlendiriyordu.”