Barış Pınarı Harekatı’nda 7. gün | Havan saldırılarında 1 asker şehit, 2 sivil hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 15 Ekim 2019 Salı 12:31 pm - Güncelleme: 15 Ekim 2019 Salı 4:02 pm

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ‘Suriye Milli Ordusu’ adını alan Özgür Suriye Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyine yönelik “Barış Pınarı Harekatı”nda 7. güne girildi. Mardin’in Kızıltepe ilçesine YPG’lilerce Suriye tarafından havan topu atıldı. Valilik, saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de yaralandı.

ABD, MENBİÇ’TEN ÇEKİLDİ

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü, koalisyon güçlerinin Menbiç’ten çekildiğini açıkladı.

Sözcü Myles B. Caggins sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Koalisyon güçleri Suriye’nin kuzeydoğusundan kasıtlı olarak geri çekiliyor. Menbiç dışındayız” ifadelerini kullandı.

MENBİÇ’TE 1 ASKER ŞEHİT 8 ASKER YARALI

Milli Savunma Bakanlığı, Menbiç bölgesinden YPG’liler tarafından yapılan havan ve topçu ateşi sonucu 1 askerin şehit olduğunu, 8 askerin ise yaralandığını açıkladı.

Menbiç bölgesinden teröristler tarafından yapılan havan ve topçu ateşi sonucu 1 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı. MSB, bölgedeki hedeflere anında karşılık verildiğini ve 15 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Teröristler tarafından yapılan havan ve topçu ateşi sonucu 1 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı, ateş açılan bölgedeki hedeflere anında karşılık verildiğini ve 15 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ateş açılan bölgedeki hedefler tespit edilerek anında karşılık verilmiş ve en az 15 teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.”

KIZILTEPE’DE HAVAN SALDIRISI: 2 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Kızıltepe’ye bağlı Taşlıca köyüne, YPG tarafından havan topu atıldı. Evlerin bulunduğu bölgeye düşen havan topu nedeni ile 2 kişinin  hayatını kaybettiği 11 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Olayın duyulması üzerine bölgeye çok sayıda 112 acil sağlık ekibi yönlendirildi.

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Sivillerin hedef alındığı havan saldırısında 2 sivil şehit oldu, 12 sivil yaralandı” denildi.

ŞEHİT SAYISI 5

Fırat’ın doğusundaki harekatta bugüne 2 asker şehit oldu, 147 asker ise yaralandı. Aynı süreçte teröristler tarafından Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden arındırılan Azez kentine yönelik düzenlenen saldırıda da 2 asker şehit oldu. Bugünkü saldırı ile birlikte şehit sayısı 5’e yaralı sayısı ise 155’e yükseldi.

SANA: SURİYE ORDUSU MÜNBİÇ’E GİRDİ


Suriye Devlet Televizyonu (SANA) Esad’a bağlı Suriye ordusunun Menbiç’e girdiğini iddia etti. SANA tarafından yapılan açıklamada ”Ordumuz Menbiç’e Konuşlandı Suriye devlet televizyonu son dakika açıklaması yaptı. Açıklama doğrultusunda Suriye ordusuna bağlı askeri birliklerin Menbiç’e ulaştı” denildi.

BBC’nin haberine göre; Türkiye destekli Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Milli Ordu sözcüsü Yusuf Hamud, daha önce Suriye ordusunun girdiği bildirilen Menbic’teki birliklerin “Suriyeli Kürt militanlar olduğunu” duyurdu.

Erdoğan’dan dikkat çeken Münbiç açıklaması

Suriye resmi haber ajansı SANA, daha önceki açıklamasında hükümete bağlı birliklerin Menbic’e girdiğini bildirmişti. Suriye resmi devlet televizyonu da, Suriye ordusunun Menbic’e giriş görüntüleri olduğunu belirttiği görüntüler paylaşmıştı.

Hamud ise “Suriye ordusundan bazı askerlerin şehre girdiğini ama ağırlıklı olarak hükümetin kontrolündeki Halep’ten Menbic’e giren Suriyeli Kürt savaşçılar olduğunu’” söyledi.

Hamud, “Menbic’e giren birliklerin rejim kuvvetleri olduğu söyleniyor ama çoğu PYD mensupları” dedi.

Halep’te Suriye ordusu askerleri var ancak şehrin kuzey batısındaki Tel Rıfat bölgesi, YPG’nin kontrolünde. Bu bölgedeki YPG’lilerin zaman zaman Halep üzerinden doğudaki YPG bölgelerine geçiş yaptığı biliniyor.

Barış Pınarı Harekatı‘nda 7.güne girilirken, TSK’nın kontrol altına aldığını bildirdiği Tel Abyad kentinde tuzaklanan patlayıcılar, imha ediliyor.

Erdoğan’dan dikkat çeken Münbiç açıklaması

Meskun mahal operasyonunda, askerlerin tek tek belirlediği patlayıcılar, alınan güvenlik önlemlerinin ardından kontrollü olarak imha ediliyor. Tuzaklanmış patlayıcıların imhası sırasında meydana gelen şiddetli patlama, Türkiye tarafından da duyuluyor.

Öte yandan sınır hattına TSK ve ÖSO tarafından sevkiyat da devam ediyor. TSK birliklerince sınır hattına zırhlı araç sevkiyatı sürdürüldü. ÖSO askerlerine de kara harekatı için sınırı geçmek üzere geldikleri Akçakale’de, küçük çocuklar tarafından Türk bayrakları ile sevgi gösterisinde bulunuldu.