Barış Pehlivan’ın yargılandığı dava düşürüldü

Yayın tarihi: 16 Kasım 2023 Perşembe 2:43 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2023 Perşembe 5:06 pm

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Barış Pehlivan hakkında açılan kamu görevlisine hakaret davasının düşürülmesine karar verdi.

Maltepe Açık Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Barış Pehlivan duruşması için Çağlayan Adliyesi’ne geldi. Önceki duruşmada mahkeme heyeti ise karar vermeden davayı 16 Kasım’a ertelemiş, Pehlivan karara “1,5 dakika okunacak, incelemeye cesareti olmadığı yazı için ben hapse gönderiliyorum” diyerek tepki göstermişti.

Duruşma başlarken savcı, Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner şikayetinden vazgeçtiği için Barış Pehlivan hakkındaki ‘kamu görevlisine hakaret’ davasının düşmesi yönünde mütalaa verdi. Ardından söz alan Barış Pehlivan, “Ben gazeteciyim bedeli ne olursa olsun yapmaya devam edeceğim. Gazetecilik suç değildir” ifadelerini kullandı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, davanın düşürülmesine karar verdi.

PEHLİVAN’DAN İLK AÇIKLAMA

Duruşmanın ardından açıklamalarda bulunan Pehlivan şu ifadeleri kullandı:

“Aylar öncesi bitmesi gereken bir dava, aylar önce hiç olmaması gereken bir süreç şimdi bitti artık İstanbul Anadolu Adliyesi İnfaz Hakimliği’nde hemen bu davadaki karara göre özgürlük kararı vermesi gerekiyor hakkımda. Şuan avukatlarım İstanbul Anadolu Adliyesi İnfaz Hakimliği’ne başvuracaklar ve benim tekrar denetimli serbestliğe ayrılmamı isteyecekler. Süreci hepimiz bekleyeceğiz. Bu sürecin bitmesi ve özgürlüğüme kavuşmam gerekiyor. Ama bunu bilin ki bu davada böyleki bir sonucun çıkması Türkiye’de maalesef adaletin geldiği durumu da gösteriyor. Maalesef hala büyük bir adaletsizlik olduğunu da gösteriyor. Maalesef benim gibi onlarca yüzlerce gazeteci büyük baskı altında bu mesleği yapıyor. Biz mesleğimizi yapmaya devam edeceğiz.”

HAKİM ŞİKAYETİNİ ÇEKMİŞTİ

Denetimli serbestlik hakkı nedeniyle tutuksuz olması gereken Pehlivan’ın, 30 Kasım 2022’de “Mide Bulandıran Öykü” başlıklı yazısı nedeniyle Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner’in açtığı dava sonucunda denetimli serbestlik hakkı elinden alınmıştı. Geçtiğimiz gün Ömer Faruk Aydıner, avukatı aracılığıyla şikâyetinden vazgeçtiğini mahkemeye bildirmişti.
Aydıner’in şikâyetinin geri çekmesinin ardından mahkemeden Pehlivan hakkında beraat kararı çıkma ihtimali de yükselmiş oldu.

Barış Pehlivan’a tahliye yolu açıldı! Yargıtay üyesi şikayetini geri çekti