Barış Pehlivan’ın talebine savcılıktan ret! Gözler hakimlikte

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 5:41 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 5:50 pm

Gazeteci Barış Pehlivan‘ın denetimli serbestlik başvurusuna savcılık olumsuz yanıt verdi. Gözler karar için Silivri 2 Nolu İnfaz Hakimliği’nde.

Savcılık, beşinci kez cezaevine giren gazeteci Barış Pehlivan için yapılan denetimli serbestlik başvurusunun reddini talep etti. Savcılık talebi sonrası gözler asıl karar için Silivri 2 Nolu İnfaz Hakimliği’ne çevrildi.

Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, savcılığın talebini Twitter hesabından şu sözlerle duyurdu:

“Barış Pehlivan (@barispehlivan) için Silivri İnfaz Hakimliği’ne yaptığımız “şikayet kanun yolu” başvurusunda, Savcılık Mütalaası olumsuz geldi. Savcı, “şikayet kanun yolunun reddini” talep etti. Barış Pehlivan’ın Cezaevinde kalması talep edildi.

Kanunu “özgürlükçü” yorumlayacak Savcılara ve Hakimlere ihtiyaç var demiştik ama mütalaada, “yeni yasal düzenlemeyi” bırakın, “hukuki yorum” adına hiçbir gerekçe göremedik. Şimdi son söz, Kararı verecek Silivri 2 Nolu İnfaz Hakimliği’nde… #BarışınHakkı #BarışPehlivan #İfadeHürriyeti”

Barış Pehlivan: Can güvenliğimin olmayacağını bilecek deneyimdeyim

PEHLİVAN’IN YARGI SÜRECİ

Libya’da şehit olan MİT mensubunun cenaze töreni haberinde kimlik bilgilerinin ifşa edilmesine ilişkin yargılandığı davada, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Barış Pehlivan 6 ay hapis yattıktan sonra denetimli serbestlikle dışarı çıktı. Yaptığı bir haber nedeniyle 30 Mart 2023’te hakkında bir dava açıldı ve mahkeme denetimli serbestlik şartlarının kaldırılarak tekrardan cezaevine gönderilmesine karar verdi. Kovid tedbirleri kapsamında bir gün cezaevinde kalan Pehlivan ardından denetimli serbestlikle tekrar cezaevinden çıktı. Haklarında ilgili infaz hakimliğince denetimli serbestlik kararı verilen bazı hükümlüler hakkında, açık ceza infaz kurumuna gönderilme kararı verildi. Bu hükümlüler arasında gazeteci Barış Pehlivan’da bulunuyordu.

Barış Pehlivan’dan mesaj var! “Yola devam”