Barış Pehlivan’dan Yıldıray Oğur ve Elif Çakır’a ‘Kabataş’ göndermesi

Yayın tarihi: 11 Nisan 2022 Pazartesi 2:27 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2022 Pazartesi 2:31 pm

Karar yazarları Yıldıray Oğur ve Elif Çakır, “Erdoğan, Abdullah Gül ile buluşmayı arzuluyor” diye yazan Barış Pehlivan’ı ‘Beştepe’ üzerinden eleştirdi. Pehlivan’dan iki isme ‘Kabataş‘ göndermeli yanıt geldi. 

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, 29 Mart’ta kaleme aldığı yazısında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski milletvekilleri buluşmasının ardından “şu sıralar sessiz kalan çok kritik bir isimle buluşmayı arzuladığını” belirtti. Bu ismin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğunu söyleyen Pehlivan, Gül cephesinin ise bu buluşma talebini doğrulamadığını ifade etti.

Karar yazarları Yıldıray Oğur ve Elif Çakır da KARAR TV’de ‘Bi Karar Ver’ programında Pehlivan’ın yazısını değerlendirdi. Çakır, Pehlivan’ın yazısını değerlendirirken, “Bu kadar yakın olmak Beştepe’ye güzel bir şey” dedi. Oğur ise “Biz duymadık böyle bir şey. Biz o kadar yakın değiliz” ifadesini kullandı.

Çakır, bu sırada YouTube’dan bir kullanıcının “Pehlivan’a laf yok” diye bir eleştiri de bulunduğunu belirtti. Çakır, “Eleştirmeyecek miyiz kardeşim, ne oluyor kardeşim yani? Güzel güzel takıldık, dedik ki Beştepe’den bu kadar güzel bir kulis almak, ne kadar güzel dedik” diye konuştu.

‘DİLİNİZ KABA, VİCDANINIZ TAŞ’

Pehlivan ikiliye söz konusu programa ilişkin videoyu paylaşarak, “Diliniz kaba, vicdanınız taş ?” diye yanıt verdi.

 

KABATAŞ YALANI NEYDİ?

Gezi Parkı eylemleri sürecinde dönemin Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini olan Zehra Develioğlu’nun “Kabataş İskelesi’nin önünde belden yukarısı çıplak, elleri deri eldivenli, başları bandanalı onlarca erkek tarafından yerlerde sürüklendiği, üzerine idrar yapıldığı” iddiaları öne sürüldü. “Kabataş gelini” olarak da anılan Develioğlu’nun Haziran 2013’te öne sürdüğü iddiaları Star gazetesinde çalışırken haberleştiren Elif Çakır, daha sonra kamera görüntüleriyle yalanlanan bu iddialar nedeniyle ‘özür’ çağrılarına muhatap oldu.

“Kabataş saldırısı” iddiasını çürüten kamera görüntülerinin ardından saldırıya uğradığı öne sürülen Zehra Develioğlu ile röportajı gerçekleştiren Elif Çakır’a ağır eleştiriler yöneltildi ve özür dilemesi istendi. 6 Şubat 2014’te bir yazı kaleme alan Çakır, “Özür dileyecekmişim. Pardon ama kimden ve hangi sebepten dolayı özür dileyeceğim. Ben bir başarı gösterdim. O günlerde sosyal medyada efsane olarak anlatılan ‘iddia sahibi’ne ulaştım ve konuştum. Anlattıklarına hiçbir sansür uygulamadım, ‘abartıyor’, ‘ya şunları makul hale getireyim daha inandırıcı olur’ demedim, O’na saygı duydum ve ne anlattıysa yazdım” sözleriyle kendini savundu.

Akit, Kabataş’ın yalan olduğunu kabul etti