Barış Pehlivan: Merdan Yanardağ cezaevinden güçlenerek çıkacak

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 11:33 am - Güncelleme: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 11:33 am

Gazeteci Barış Pehlivan, tutuklu bulunan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında, “Merdan Yanardağ o cezaevinden güçlenerek çıkacak” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın trollerin sosyal medyada dolaşıma soktuğu kumpas videosu üzerine başlatılan soruşturmada tutuklanmasına yönelik tepkiler artarak devam ediyor.

Gazeteci Barış Pehlivan da TELE1’de Alev Olgay’ın sunduğu Gün Başlıyor programına yaptığı canlı bağlantıda Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının siyasi bir karar olduğunu ve Yanardağ’ın cezaevinden güçlenerek çıkacağını söyledi.

“YAKIN BİR ZAMANDA ARAMIZDA OLACAK”

Barış Pehlivan, Türkiye’de adalet olsaydı Merdan Yanardağ’ın hapse girmeyeceğini ama Yanardağ’ın yakın bir zamanda özgürlüğüne kavuşacağını düşündüğünü söyledi.

Pehlivan, “Türkiye’de adalet olsaydı Merdan Yanardağ bir saniye dahi içeride kalmazdı. Hatta Merdan Yanardağ’ı kumpasla içeri atanların yargılandığı bir süreci görüyor olurduk. Merdan Yanardağ bu meseleden tutuklanmasaydı belki bir ay sonra başka bir meseleden tutuklanacaktı. Bugün değilse bile yakın bir zamanda Merdan Yanardağ aramızda olacak” dedi.

“KORKUTMAYA ÇALIŞANLAR DAHA FAZLA KORKUYOR”

Barış Pehlivan, Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının Türkiye’de gerçekleri söylemeye çalışanları korkutma amacı taşıdığını fakat korkutmaya çalışanların daha fazla korktuğunu ifade etti.
Yanardağ’ın cezaevinden daha gür bir sesle çıkacağını belirten Pehlivan, “Korkutmaya çalışanlar daha fazla korkuyor. Merdan Yanardağ o cezaevinden güçlenerek çıkacak. Kimsenin şüphesi olmasın. Mücadele insanı daha da motive eden bir şeydir. Merdan Yanardağ’ın eskisinden daha güçlü ve gür bir sesle çıkacağından kimsenin şüphesi olmasın. Yapmak istedikleri, o sesini kısmaya çalışma amaçları ters tepecektir. TELE1 izleyicilerinin de enseyi karartmaması, inatla kendisi için mücadele eden o gazetecilere sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Erdal Atabek: Merdan Yanardağ’ın tutuklanması bütün toplum için bir tehdittir