‘Barış’ paylaşımı yaptı suçu övmekten hapis cezası aldı!

Yayın tarihi: 4 Mart 2022 Cuma 1:16 pm - Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma 1:16 pm

TAK’ın İstanbul Beşiktaş’ta düzenlediği bomba saldırı hakkında, gazeteci İrfan Aktan’ın “İntikamın intikamının intikamı” başlıklı yazısını paylaştığı için yargılanan Kader Duman, 8 ay 10 gün ceza aldı.

 

TAK’ın 10 Aralık 2016’da  Beşiktaş’taki bombalı saldırısının ardından gazeteci İrfan Aktan’ın “İntikamın intikamının intikamı” başlıklı yazısını paylaşan Kader Duman isimli yurttaş “Suçu ve suçluyu övmek suçundan” 8 ay 10 gün mahkumiyet kararı almıştı.

Evrensel’den Volkan Pekal’ın haberine göre, Karar İstinaf’’ta onaylandıktan sonra Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay’ın kararı bozması sonrası, Adana 36 Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen yargılamada mahkeme, paylaşımları suçu ve suçluyu övme olarak değerlendirip 8 ay 10 gün ceza verdi. Bu süreçte bir bebek sahibi olan Duman, küçük bebeği ile cezaevine girecek.

İrfan Aktan Aktan’ın “ ‘İntikama da intikamın intikamına da hayır, artık yeter’ demek gerekiyor. Barış demek, savaşsızlık demek, ‘iyi insanlık’ veya erdem demek gerekiyor. Bunu herkesin demesi gerekiyor.” şeklinde ifadelerinin yer aldığı yazısının her satırında barıştan, bahsettiğini ifade eden Av. Tugay Bek, “Ne olursa olsun barışta ısrar edilmesi, kin ve intikamın girdabından uzak durulması gerektiğini anlatan bu yazının paylaşmış olmasının nasıl olup da suç olarak değerlendirildiğini anlamak çok zor” dedi.

Yargının, bu yazıdan “suçu ve suçluyu övmek” suçunun işlendiği, Dolmabahçe saldırısının övüldüğü soncuna varmış olmasını, hukuk veya mantıkla izahının mümkün olmadığını dile getiren Bek, “Bu kadar da olmaz denebilecek, bu absürt yargılamanın sonunda hakkında yeniden ceza verildiği için Kader Duman altı aylık bir bebeği ile cezaevi yatmak durumunda kalacak” dedi.

TIKLAYIN |  Pakistan’da bombalı saldırı! En az 30 ölü

Pakistan’da bombalı saldırı! En az 30 ölü