Barış Manço’nun Cumhuriyet vasiyeti ölümünden 24 yıl sonra gerçekleşti

Yayın tarihi: 26 Ekim 2023 Perşembe 2:37 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2023 Perşembe 2:39 pm

Türk müziğinin usta isimlerinden Barış Manço’nun ölmeden önce dile getirdiği “Cumhuriyet’in 100. yılında senfonik bir orkestra ile seslendirilsin” vasiyeti Senforock Orkestrası tarafından yerine getirildi.

Türk rock müziğinin efsanelerinden Barış Manço’nun  50 yıl önce Cumhuriyeti’in 100’üncü yılına özel yazdığı ve ‘2023’ adını verdiği marş ölümünden 24 yıl sonra Senforock Orkestrası tarafından seslendirildi.

Manço, 1995’te Osaka konserinde, “Marşımızın adı 2023. O yıl benim ülkem, Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşına basacak. O yıl ben de 80 yaşına basacağım. 2023 yılında tekrar buraya gelmek istiyorum. Osaka’da tekrar bu şarkıyı çalmak istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

‘SENFONİK OLARAK SESLENDİRİLSE NE GÜZEL OLUR’

Manço bir başka söyleşisinde ise, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 2023 senfonik olarak seslendirilirse, eğer hayattaysam oğullarımın kolunda sahneye çıksam, değilsem de eser senfonik olarak seslendirilse ne güzel olur” sözleriyle isteğini belirtmişti.

LALE MANÇO: HAYALİNİN GERÇEKLEŞMESİNDEN ÇOK MUTLUYUM

Barış Manço’nun 2023 Marşı’nda yüzyıl ilerisi için düşündüğü müzikal birikimini ortaya koyduğunu belirten Şef Musa Göçmen, “Bu sene Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı ve birçok etkinlik yapılıyor. Bu etkinliklerden en anlamlısı belki de Barış Manço’nun kişisel hayalini sahneye taşıyor olmamız. Barış Manço 2023 eserini yaptığında ‘Bir gün acaba bir Ekim ayında 80 yaşına bastığımda bu eser bir senfoni orkestrası eşliğinde çalınır mı?’ diyor. Biz de Barış Manço’nun su duygularını sahneye taşıyoruz ve 2023 eserini Barış Manço’nun hayalini Avcılar Belediyesi’nin desteğiyle, İzmanço’nun çatısı altında hep beraber coşku ile seslendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Konseri izleyen Lale Manço Ahıskalı ise, “Hayalini kurduğu konsere beni davet ettiler. Hayalinin gerçekleşmesinden çok mutluyum” diye konuştu konuştu.

Asya Alizade’nin Barış Manço’ya olan sözleri sosyal medyayı ayağa kaldırdı!