Barış günü mitinginde DBP eş genel başkanı ile polis müdürü arasında tartışma

Yayın tarihi: 2 Eylül 2023 Cumartesi 12:34 am - Güncelleme: 2 Eylül 2023 Cumartesi 12:34 am

Barış günü mitinginde DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz’in, “Nazik olun, polislerinize ne emir vereceksiniz verin. Eş Genel Başkan’a nasıl davranması gerektiğini bilsin” sözlerine polis müdürü, “ Sizin polislere ve devletin mümessillerine nasıl yaklaştığınızı gördük” şeklinde yanıt verdi.

Diyarbakır’da Yeşil Sol Parti(YSP) ve Halkların Demokratik Partisi(HDP) tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bir miting düzenlendi.

Mitinge katılanlar polis kontrolünden geçtikten sonra alana alınırken HDP bileşeni olan Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz ile polis müdürü arasında tartışma yaşandı.

DHA’nın haberine göre Polis müdürünün Aydeniz’e yönelik kullandığı “Hanımefendi, geçebilirsiniz” sözüne sinirlenen Aydeniz, “Hanımefendi değil. Lütfen bu tarzınızdan vazgeçin. Siz nazik olun, polislerinize ne emir vereceksiniz verin. Eş Genel Başkana nasıl davranması gerektiğini bilsin” dedi.

Bu sözler üzerine polis müdürü de “Sizin polislere ve devletin mümessillerine nasıl yaklaştığınızı gördük” dedi. Aydeniz’in bölgeden ayrılmasının ardından tartışma sonlandı.

İstanbul’da markette ‘kapanış saati’ tartışması! Müşteri, kasiyere yumruk attı