Barış Atay’dan canlı yayında ağlayan Soylu’ya: Yanlış depremde öldüğümüz için özür dilerim

Yayın tarihi: 18 Şubat 2023 Cumartesi 2:01 am - Güncelleme: 18 Şubat 2023 Cumartesi 2:19 am

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Bizim hazırlığımız İstanbul depremineydi” sözlerine, “Yanlış depremde öldüğümüz için özür dileriz” yanıtını verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtladı. Kahramanmaraş merkezli depremlere ilgili açıklama yapan Soylu, “3-4 yıldır Türkiye, 99 depreminden itibaren deprem hazırlıklarını sürdürüyor. Devletin gücünün nasıl olabileceğini ortaya koymaya çalışıyor. Bizim hazırlığımız İstanbul depremiydi. Fakat Kahramanmaraş hattı da bizim için önemli alanlardan bir tanesiydi” ifadelerini kullandı. Konuşmasının bir bölümünde ağlayan Soylu’nun bu ifadeleri tepki çekti.

Ekrem İmamoğlu, Süleyman Soylu’nun deprem açıklamasına yanıt verdi

Süleyman Soylu’nun sözlerinin haberleştirildiği bir paylaşımı alıntılayan Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, “Yanlış depremde öldüğümüz için özür dileriz @suleymansoylu” ifadelerini kullandı.

Barış Atay: Bundan ötesi kötü niyet, bir halkı öldürmeye çalışmak

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez’de Soylu’nun ifadelerine şu sözlerle tepki gösterdi:

“Süleyman Soylu: ‘Bizim hazırlığımız İstanbul depremiydi.’ Bunu söyleyen adam, “Kahramanmaraş merkezli 7,5 büyüklüğünde deprem tatbikatı” yaptı 2019 da iyi mi?”