Barış Atay’a saldıranlar tutuklandı

Yayın tarihi: 2 Eylül 2020 Çarşamba 12:11 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2020 Çarşamba 3:19 pm

Kadıköy’de önceki gece TİP Milletvekili Barış Atay’a saldırdıkları gerekçesi ile gözaltına alınan 3 kişi, “Kasten yaralama” suçundan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildiler. Mahkemeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile girdiği “tecavüzcü” polemiği sonrası Kadıköy’de bir mekan çıkışında 4 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Saldırının detayları belli oldu… ‘Soylu’nun bu iddiayı boşa çıkarmasının tek yolu var’

Önceki gün yaşanan saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında kimliği belirlenen saldırganlardan üçü gözaltına alındı.

Üç saldırgan emniyetteki işlemlerinin ardandan Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edilirken diğer şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Barış Atay’a saldırının görüntüleri ortaya çıktı!

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Şüpheliler Ö.C., Ç.Ç., Ç.B., soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verdiler. Şüphelilerin, Barış Atay ve arkadaşının önlerinde yürüdüğünü, yol istediklerini, yol vermemeleri üzerine tartıştıklarını, olayın bu şekilde meydana geldiğini söyledikleri öğrenildi.

Saldırıya ilişkin kamera kayıtlarını inceleyen polis, 4 kişiyi tespit etmiş, bu kişilerden 3’ü gözaltına alınmıştı. Polisin, tespit ettiği dördüncü kişiyi arama çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

TUTUKLANDILAR

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilip saldırıya uğramasının ardından, saldırının failleri oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi hakkında çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklama kararı verildi.

BAKAN SOYLU İLE POLEMİK

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, Kadıköy’de saldırıya uğramadan saatler önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadıkları polemikle gündeme gelmişti.

18 yaşındaki İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırı’ suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan’a ait olduğu iddia edilen telefon mesajları ile ilgili bir paylaşımda bulunan Atay, Bakan Soylu’yu etiketleyerek, “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız” diye yazdı.

Bu paylaşımı yanıtsız bırakmayan Soylu ise, kendi hesabından Atay’a yönelik “Tecavüzcü PKK yöneticilerinin talimatıyla HDP’den milletvekili olan PKK ve DHKP-C artığı; benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da senden tam tecavüzcü olur… Tuma’nın kollayıcısı, dikkat yakalanma…” ifadelerini kullandı.