Barış Atay’a ‘düzenlenen’ saldırıda ‘kamera’ detayı

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 7:50 pm - Güncelleme: 1 Eylül 2020 Salı 12:32 am

İçişleri Bakanı Soylu’nun hedef göstermesinin ardından TİP Hatay Milletvekili Barış Atay’a ‘planlı’ saldırı düzenlendi. Türkiye İşçi Partisi, yarın kamuoyuyla paylaşılacağı görüntülerde saldırganların planlı bir şekilde hareket ettiğini iddia etti.

İleri Haber’in aktardığına göre; Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, polise verdiği ilk ifadede saldırıyla ilgili şunları söylemişti: “Kadıköy Caferağa Mahallesi’nde bulunan bir mekanda bulunduktan sonra saat 01.00 sıralarında Dr. Esat Işık caddesinde arkadaşımla birlikte yürürken Dalga Sokak’a dönmemizin ardından ayak sesleri duydum. Daha sonra arkamdan gelen bir kişi boynuma atıldı. Bu şahsı savurduktan sonra 3 ya da 4 kişi beni arkamdan yumruklamaya başladı.”

Bu bilgiler ışığında bölgede yapılan araştırmalarda, önemli bilgilere ulaşıldı. Civardaki bir esnaf, bölgede MOBESE kamerası bulunmayan tek sokağın Dalga Sokak olduğuna dikkat çekerek, “Genelde saldırı türü olaylar burada oluyor” ifadelerini kullandı.

TİP’li yetkili ve avukatların, saldırının meydana geldiği yerin tam önündeki işyerinin sahibi ile konuşmalarında, polisin esnafla sabah saatlerinde görüştüğü öğrenildi. İşyeri sahibi, güvenlik kamerasının fişini dün gece “tesadüfen” çektiğini söyledi.

Saldırganların kaçtıkları taraftan çekilen görüntüler ise oldukça dikkat çekici.

TİP tarafından yarın yapılacak basın toplantısında kamuoyuyla paylaşılacak görüntülerde bir kişinin, olayı başından sonuna başka herhangi bir şeye karışmadan telefon kamerasıyla çektiği görülüyor. Saldırının ardından dört kişinin ise farklı yönlere kaçtığı anlaşılıyor.