Barış Atay: Oyunculuğa geri dönüyorum

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 5:38 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 5:44 pm

Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) istifa ettiği ileri sürülen Barış Atay iddialara yayınladığı video ile yanıt verdi. Atay, yayınladığı videoda, “Genel Başkan Yardımcılığı ve MYK üyeliği süremi tamamladım ve yeni MYK ve Genel Başkan Yardımcıları seçildi. Oyuncu, yönetmen olarak kendi mesleğime döneceğim” dedi.

Eski Milletvekili Barış Atay’ın TİP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden, Merkez Yürütme Kurulu’ndan (MYK) ve partisinden istifa ettiği iddialarını yayınladığı video ile yalanladı. ‘Partimden istifa etmedim’ diyen Atay, “Hala üyesiyim. Ben Genel Başkan Yardımcılığı ve MYK üyeliği süremi tamamladım ve yeni MYK ve Genel Başkan Yardımcıları seçildi. Parti tarafından sosyal medyada deklare edildi” dedi.

Barış Atay partisindeki görevlerinden ayrıldı

“SİYASETTEN KOPMAK TÜRKİYE’DE MÜMKÜN DEĞİL”

Siyasete devam edeceğini aktaran Atay, “Bir doktor ya da avukat milletvekili nasıl ki görevi bittikten sonra işlerine geri dönüyorsa ben de bir oyuncu yönetmen olarak kendi mesleğime döneceğim. Buradaki tek fark bu olabilir. Mücadeleyi yarıda bırakmak ya da çekilmek değil. Mücadele ederken her hangi sıfata gerek duymadık. Siyasetten kopmak diye bir şey Türkiye’de mümkün değil. Instagram yasağını konuşuyoruz. Sosyal medya üzerinden sansür yıllardır konuşuluyor. Hayvan katliamı yasası geçirdiler. Tepkilerimizi dile getirdik. O yasa uygulanmayacağı ana kadar devam edeceğiz. İşçi eylemleri devam ediyor. Ekonominin hali malum. Böyle bir ortamda siyasetten uzaklaşmak mümkün değil. Mücadele etmenin farklı alanları vardır. Sanat bunlardan biridir. Oyunum yasaklandığı dönemde bunun siyasal etkisinin olması en önemli kanıtlarından biridir. Bu dönemde yapacağımız oyunlarla filmlerle sanat alanında da mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğim” diye konuştu.

“ROBOT DEĞİLİZ”

Parti’deki anlaşmazlıklardan sonra tasfiye edildiği iddialarına da yanıt veren Atay, “Beni kimsenin tasfiye ettiği yok. Anlaşamadığımız konular illaki olabilir robot değiliz. Fakat yoldaşlık dediğimiz şey ortaklaşmak üzeriden kurulur. O yüzden bir şey olursa çıkıp açıklama da yaparız. Hayatım boyunca yaptığım hiç bir işte sıfata gerek duymadım. Benimle ilgili Genel Başkan Yardımcılığı, Milletvekilliği kullanacağım son sıfatlar olabilir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TELE1