Barış Atay ile Özgür Demirtaş atıştı: Sermaye yanlısı bir liberal olmaktan utandığınızı bilmiyordum

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2024 Perşembe 9:44 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2024 Perşembe 9:46 pm

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Eski TİP Milletvekili Barış Atay‘ın fotoğrafını paylaşıp “Siyaseti bıraktığı gün solun oyu artar.” demesinin ardından ikili arasında atışma çıktı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye İşçi Partisi’nin eski milletvekili Barış Atay’ın gündemde olan sokak hayvanları yasa tasarısı yorumuna yönelik paylaşım yaptı. Özgür Demirtaş’ın paylaşımının ardından ikili arasında sosyal medya üzerinden atışma çıktı.

Özgür Demirtaş Barış Atay’a yönelik yaptığı paylaşımda, “Evladını bir köpek saldırısında kaybetmiş bir anneye öyle davranılmaz. Davranan kişi siyaseti bıraksın. Zira siyasetten anlamayan ben bile siyasetin öyle yapılmayacağını biliyorum. İnsanların acılarıyla asla dalga geçemezsiniz, üstüne gidemezsiniz. Aklınızı mı yitirdiniz?” ifadelerini kullandı.

Bir sosyal medya kullanıcısının paylaşımının altında Barış Atay’ı savunduğu gönderiye Özgür Demirtaş, bir açıklama daha yaptı. Özgür Demirtaş şu ifadelere yer verdi:

“Barış Atay iyi biri olabilir. Zaten sanatçılar “Genelde” çok iyi kalpli insanlardır. Kendisi ile Sosyal alanlarda benzer düşüncelerim de olabilir.

ANCAK:

1) Hiçbir şahsi bilgisi olmayan kişiler hakkında inanılmaz fevri konuşmalar yapıyor.

2) Sol-Popülizm yaptığına da şahit oldum. Zaten Sağ-Popülizm Dünyayı yedi bitirdi. Bir de buna enerjimiz yok.

3) Türkiye’de halkı kesinlikle tanımıyor. Verdiği demeçler, Sola %2 oy kazandırıyorsa %15 kaybettiriyor.

4) En komik tarafı NETTE %Eksi 13 Kaybettirdiğinin farkında değil.

Onun dışında Şahsı ile ilgili Bilgim yok yorum yapamam.”

Özgür Demirtaş’tan berber ve kuaförlerin izin günü kararına sitem: İşiniz gücünüz mü yok?

BARIŞ ATAY’DAN YANIT: BUNUN BİR HAKARET OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ AKLIMA GETİRMEDİM

Barış Atay ise Özgür Demirtaş’ın kendisinin fotoğrafını paylaşarak “Siyaseti Bıraktığı gün Solun Oyu Artar… Sevinirim. Bana arkamdan ettiği lafları da aynen iade ederim.” dediği gönderiye yanıt verdi.

Barış Atay, “Özgür Bey. Beni tanımadığınızı söylemişsiniz, doğrudur. Tanısaydınız, birinin yüzüne söylemeyeceğim şeyleri arkasından hiç söylemeyeceğimi bilirdiniz. Eğer o gün siz de olsaydınız, ekonomiyle ilgili çok doğru tespitler yaptığınızı söyleyen arkadaşıma “önerileri emekçiden, işçi sınıfından yana değil. Neticede sermaye yanlısı, serbest piyasayı savunan, liberal bir ekonomist” sözümü yüzünüze de söylerdim. Açıkçası ben sermaye yanlısı bir liberal olmaktan utandığınızı ya da bunun bir hakaret olduğunu düşündüğünüzü hiç aklıma getirmedim. Öyle düşünüyorsanız; sizin siyaseti bırakmama sevineceğiniz gibi ben de buna sevinirdim fakat öyle olmadığını biliyoruz. Benim %13 oy kaybettirdiğim yorumunuz “gururumu okşadı” ama bu kadar önemli olduğumu düşünmüyorum. Yaptığınız ekonomi yorumları hakkında konuşmaya muhakkak devam edilecektir. Fikirlerinin; ancak profiline abone olunarak edinilebilecek kadar önemli olduğunu düşünen birinin, söyledikleri ve yazdıklarıyla ilgili yorumlara daha makul yaklaşması gerektiğini düşünüyorum. Fakat tabi ki bu sizin takdiriniz. Bu arada hakkımda attığınız tweetler ve bu konudaki yorumlarınız, arkadaşlarla aramızda mutlaka hoş bir sohbet konusu olacaktır. Arkanızdan konuşulmuş gibi hissetmeyin. Haber vermiş olayım. Kolay gelsin.” dedi.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ: BU ÜLKEDE TEK SOLCU SİZ DEĞİLSİZİNİZ

Özgür Demirtaş ve Barış Atay arasında sosyal medyada çıkan atışma Özgür Demirtaş’ın paylaşımıyla devam etti. Barış Atay’ı alıntılayan Özgür Demirtaş, şunları söyledi:

“Sevgili Barış Bey,

1) Sizin Ekonomi ve Finanstan anlamadığınız halde o konularda ahkam kesip de utanmadığınız yerde ben niye UTANAYIM?

2) Siz Cihangir Solculuğunu gerçek solculuk sanarken utanmazken, ben Finansal Ekonomist olmaktan niye UTANAYIM?

3) Siz gerçek hayatta bir baltaya sap olamayacağınız için vekil maaşı almaktan utanmazken, ben bilgim ve zekam ile üst düzey ulusal ve ULUSLARARASI şirketlere danışmanlık yapmaktan niye UTANAYIM?

4) Siz Zülfü Livaneli, Tarık Akan, Edip Akbayram gibi kaliteli insanlar gibi solcularla kendinizi aynı kefeye koyarken utanmazken, ben niye UTANAYIM?

5) Siz zittin senedir %2 oy alıp sonuca, Türkiye’nin kötü talihine hiçbir pozitif etki etmeden maaş almaktan utanmazken, ben niye UTANAYIM?

6) Sizin verdiğiniz verginin 100 katını sizinle aynı yaşta biri olarak ben verirken ve siz ben niye bu Özgür ile aynı yaşta bu kadar vergi üretemiyorum, niye yoksul insanlara somut bir yardımım dokunamıyor diye hayıflanmazken ve bundan utanmazken, ben niye UTANAYIM?

7) Siz Köpekler ölmesin diye seslenip, çocuğunu köpek saldırısında kaybeden bir anneye akıl almaz bir tutumda bulunup, ASIL O ZAMAN KÖPEKLERİN HAYATINI (kamuoyunu öteki tarafa iterek) tehlikeye atmaktan utanmazken, ben niye UTANAYIM?

8) Siz benim olmadığım ama arkadaşlarımın olduğu bir ortamda ARKAMDAN konuşmaktan utanmazken, ben niye UTANAYIM?

Barış bey hatanız şu: Hiç tanımadığınız, Yüz yüze tanışmadığınız, tam olarak fikirlerini yüz yüze dinlemediğiniz kişi hakkında arkasından atıp tutuyorsunuz. Bu yüzünüze vurulduğu zaman da ama ben senin yüzüne de söylerdim diyorsunuz. GEÇİNİZ… Gelip Söyleseydin O zaman….

Bu ülkedeki TEK solcu siz değilsiniz. Benim Annem de Babam da Ankara Hukuk Mezunu 68 Kuşağı. Sol Literatüre sizi şaşırtacak kadar da hakimim.

Lütfen kendinizi karşınızdaki insandan DAHA zeki ve Bilgili KABUL ETMEYİ bırakın… Bu sadece aptal insanların yapacağı bir hatadır. Paranın-İmanın-Bilginin kimde olduğunu EVREN bilir!”

Barış Atay ise Özgür Demirtaş’a tekrar verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

“Bu arada 4. maddeye istinaden;
ben finansçı değilim, hele hele profesör hiç değilim, hızlıca yazmış olabilirsiniz diye söyleyeyim dedim. Ölçülmesi subjektif görüşlere bağlı bir siyasi öngörü ile yapılan istatistik hesaplamalarına yanıt vermek her ne kadar imkansız olsa da %2 oranı üzerinden yazdığınız için söylüyorum net fark %13.3 yapar. İyi akşamlar.”

Suriyeliler ile gerginliğin geldiği noktayı Barış Atay yıllar önce uyarmıştı

Kaynak: HABER MERKEZİ