Barış Atay: Çökmekte olan iktidarlarını kurtarmak için her türlü ceberut saldırıyı meşru görüyorlar

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2019 Perşembe 2:24 pm - Güncelleme: 22 Ağustos 2019 Perşembe 2:48 pm

Diyarbakır, Van ve Mardin’de HDP’li belediyelere yönelik kayyum gaspı sonrası eylemler devam ediyor. Diyarbakır’daki basın açıklamasına katılan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, “AKP erimekte olan iktidarını kurtarmak için her türlü saldırıyı meşru görmekte. Fakat halkın kendi iradesine sahip çıkmanın meşru olduğunu hatırlatmakta bize düşmektedir” dedi.

Hem kayyum illerinde hem de İstanbul ve İzmir‘de eyleme devam eden HDP’ye sendika ve siyasi partiler de dayanışma mesajlarını iletiyor. Bugün Diyarbakır’da yapılan basın açıklamasına katılan TİP Milletvekili Barış Atay da, hak gasplarına karşı yan yana mücadele edecekleri mesajını verdi.

Atay, şunları kaydetti:

” 2016 yılında kayyum rezaletinin ilk perdesinde, AKP’nin  halk nezdinde karşılaştığı direniş malum. 2019 yerel seçimlerinde uğradığı ağır mağlubiyetin üzerini örtmek için kayyum rezaletinin ikinci perdesini yapacaklarını deklare etmişlerdi, fakat bunca hadsizliğe, bunca cesarete sahip olduklarını düşünmüyorduk.

AKP, erimekte ve çökmekte olan iktidarını kurtarmak için, her türlü ceberut saldırıyı,  hak gaspını meşru görmektedir. Fakat direnişin de, sivil itaatsizliğin de halkın kendi iradesine sahip çıkmasının meşru olduğunu hatırlatmak da bizim görevimiz. AKP, verdiği karardan o kadar emin değil ki, İçişleri Bakanı’ndan devletin en küçük mertebesine kadar her gün çıkıp açıklama yapmak zorunda hissediyorlar kendilerini.”

Soylu’dan kayyum açıklaması: Seçimler hukuk mahkemesi değildir

Halk basın açıklamasının ardından, oturma eylemine geçti.