Barış Atay: Bu saldırının Süleyman Soylu ile alakalı olduğunu anlamak için müneccim olmaya gerek yok; planlı bir pusu

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 6:11 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 6:11 pm

Evren Özalkuş’un sunduğu Habere Doğru’nun bugünkü konuğu, TİP Hatay Milletvekili Barış Atay oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef göstermesinin ardından dün gece İstanbul Kadıköy’de saldırıya uğrayan Atay, TELE1’e açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de ağzını açan, a diyen, b diyen muhalifleri hemen gözaltına almazsa, tutuklamazsa, başında sopa kıran devlet nedense iş tecavüzcülere gelince geniş alan bırakabilen esnek yapıya dönüşüyor” ifadelerini kullanan Atay, “Şimdi takviye kuvvetler geldi. Bu takviye kuvvetler ne için kuruldu? Ne için Cumhurbaşkanlığı’na özel kolluk gücü yaratılma ihtiyacı duyuldu? Cumhurbaşkanı neden böyle bir gereksinimi duyar? Bunun bir örneği Naziler döneminde SA’lardır. Bunları yan yana koyduğumuz zaman Türkiye’de herhangi bir toplumsal muhalefet yükselişini ya da hakkını demokratik bir biçimde sokakta arayabileceğini düşünen insanların sokağa çıkma ihtimaline karşı bunu bastırabilecek bir güç yaratmaya çalıştığını ve bunun bizzat kendisine bağlanmasını sağladığını görüyoruz” dedi.

Kendisine saldıranların sinkaflı küfürler ederek saldırdığını söyleyen Atay, “Bu saldırının Süleyman Soylu ile gün içerisinde oluşmuş olan münakaşanın veya atılan tweetlerin bir sonucu olduğunu anlamak için müneccim olmaya gerek yok. Yapılış biçiminden şu sonuç çıkıyor; bu planlı bir pusu” ifadelerini kullandı.