Barınmaya muhtaç hayvanların yuvası Patiliköy zor durumda

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2022 Salı 8:30 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2022 Salı 8:30 pm

Barınmaya muhtaç sokak hayvanlarına ev sahipliği yapan Patiliköy Bakımevi ekonomik nedenlerden dolayı kapanma riskiyle karşı karşıya. Şiddet görmüş, engelli veya hasta olan kimsesiz hayvanların yaşadığı Patiliköy Bakımevi’nin kurucusu Volkan Koç, bu hayvanların sokakta yaşayamayacağını ifade etti.

Hürriyet’ten Ece Çelik’in haberine göre; Patiliköy Bakımevi’nin kurucusu Volkan Koç ve eşi Canan Kapan Koç, bağışlarla ayakta kalan merkezin ekonomik zorluk içinde olduğunu, merkeze uzun bir süredir ilaç ve mama temin etmekte zorlandıklarını söyledi.

Kamu görevlisi olarak çalışan Koç çiftinin Patiliköy macerası 11 sene önce ormanda kimsesiz köpeklere mama vermeleriyle başladı. Çift uzun yıllar her gün İmrahor Vadisi’ne giderek kimsesiz köpeklere baktı. Resmi başvuruları yapıp Patiliköy ismiyle bir bakım merkezi kuran çift, merkezi 2019’un temmuz ayında Gölbaşı’nda 20 dönümlük bir araziye taşıdı. Ankara’daki neredeyse bütün ilkokulların ziyarete geldiği merkez düzenli bağışlarla ayakta kalıyordu.

‘HAYVANLARIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMAYCAK DURUMA GELDİK’

Pandemi ve ekonomik koşullar yüzünden bakımevinin bağışlarının ciddi derecede azaldığını belirten Volkan Koç, “Şu an tıkanmış durumdayız. Burası büyük bir köpek çiftliği. Normal devlet barınaklarında bakılamayacak olan engelli, hasta köpeklere bakıyoruz. Bu canlar sokakta hayatlarını sürdüremezler. Kapanırsak bu canların durumu ne olacak hiç bilmiyoruz. 12 yıldır burada büyük bir emek var. Klinik ihtiyaçlar, ilaç, mama, temizlik gibi noktaları karşılayamayacak duruma geldik. Düzenli bağışçılarımız ekonomik sorunlar sebebiyle bağış yapmayı bıraktıklarını söylüyorlar” dedi.

‘İNANILMAZ CİNS KÖPEK MERAKI VAR’

İnsanların pandemide sahiplendikleri köpekleri şimdilerde merkeze geri bırakmaya başladıklarını anlatan Volkan Koç, “Şu anda kimse köpek sahiplenmiyor ve inanılmaz cins köpek merakı var” ifadesini kullandı.

Hayvanseverler öldürülen 5 köpek için toplandı