Barınamıyoruz nöbeti yayılıyor! 3’üncü geceyi de sokakta geçirdiler

Yayın tarihi: 21 Eylül 2021 Salı 9:37 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 11:56 am

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte artan kira ve yurt tutarları nedeniyle “Barınamıyoruz” diyerek geceyi sokakta geçiren gençlerin başlattığı nöbet üçüncü gününde. Gençler geceyi İstanbul’da Bakırköy Millet Gezi Parkında, Kocaeli’nde Cumhuriyet Parkı’nda, İzmir’de ise Karşıyaka Osman Bey Parkı’nda geçirdi.

Öğrencilerin barınma krizi devam ederken, ‘Barınamıyoruz nöbeti’ yayılıyor. “Barınamıyoruz Hareketi”nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Nöbetimizin üçüncü gününde Bakırköy’de yine parkta, bankların üzerinde sabahlıyoruz. Milyonlarca gencin barınma hakkı için her gün sokaktayız. Bankları yatak, çantaları yastık yaptık, nöbetteyiz. Herkesi dayanışmaya bekliyoruz” açıklamasına yer verildi.

Bakırköy’deki nöbette konuşan bir genç, yurttaşları desteğe çağırdı.

Kocaeli’de “Barınamıyoruz” diyen gençler geceyi sokakta geçirdi

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Milletvekili Emine Gülizar Emecan, HDP Milletvekili Hüda Kaya ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu bölgeye gelerek gençleri ziyaret etti.

KOCAELİ’DEKİ GENÇLERDEN DESTEK

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte artan kira ve yurt tutarları nedeniyle “Barınamıyoruz” diyerek geceyi sokakta geçiren gençlerin hareketine, Kocaeli’ndeki gençler de dahil oldu. İzmit Cumhuriyet Parkı’nda toplanan gençler geceyi dışarıda geçirdi. Kocaeli Gazetesi’nden Nazım Özgün Erbulan’ın haberine göre, Grup adına açıklama yapan Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Öğrencisi İbrahim Keskin, “Mesele ekonomik nedenlerden kaynaklı. Çoğu öğrenci bu durumda. Pandemi nedeniyle kiraların ve yurtların fiyatlarının artışı en başta gençleri, kirada kalan öğrencileri etkiledi. Bizim burada olma nedenimiz sadece gençlerin, öğrencilerin sorunları değil bu yoksul kesimin bu kira ve barınma sorunu çözmek. Bu mesele çözülene kadar buradan kalkma gibi bir niyetimiz yok. Bu meseleyi yerellere, Türkiye geneline, gerekirse Türkiye dışına, gücümüz ne kadar yeterse, ne kadar toplumsallaşırsak ipin ucundan tuttuk, bırakmayacağız. Sesimizi duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

İZMİR’DE DE GENÇLER SOKAKTA

“Barınamıyoruz” nöbetinin 3. gününde İzmir’li gençler Karşıyaka Osman Bey Parkı’nda bir araya geldi. Yurttaşlar da gençlere destek verdi.

Kocaeli’de “Barınamıyoruz” diyen gençler geceyi sokakta geçirdi

Ankara’da “Barınamıyoruz” diyen 7 öğrenciye gözaltı