‘Barınamayan’ öğrenciler için belediye yurt kiraladı, cemevi kapılarını açtı

Yayın tarihi: 22 Eylül 2021 Çarşamba 4:47 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2021 Çarşamba 4:47 pm

Barınma haklarını savunan ve fahiş kira fiyatlarını protesto eden öğrencilere İzmir Belediyesi ve İzmir Yamanlar Cemevi destek oldu. İzmir Buca ve Bornova’da iki yurt kiralanırken, cemevi kapılarını öğrencilere açacak.

İzmir Alevi Kültür Derneği Yamanlar Cemevi, üniversite öğrencilerin yaşadığı barınma sorununa ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada “Yamanlar Cemevi olarak 10 kız öğrencimizi cemevimizin misafirhanesinde herhangi bir ücret talep etmeden ağırlayacağız” dedi.

Öğrencilerin yaşadığı barınma sorununa duyarsız kalmayacaklarını belirten Yamanlar Cemevi’nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Zaten gelecek kaygısı taşıyan fakat bir yandan Üniversite eğitimini de tamamlamak isteyen kardeşlerimizin sorunları genel olarak hepimizin sorunudur. Bu bilinçle son dönemde öğrenci kardeşlerimizin yurt kontenjanları ve yüksek ev kiraları nedeniyle yaşadıkları barınma sorunlarına karşı duyarsız kalmamalıyız. Yamanlar Cemevi olarak 10 kız öğrencimizi cemevimizin misafirhanesinde herhangi bir ücret talep etmeden ağırlayabileceğimizi belirtiriz.”

BELEDİYE YURT KİRALADI

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, öğrenciler için Buca ve Bornova’da iki yurt kiralandığını duyurdu. Özel yurt sahipleri ile kontenjan için görüşmelere devam ettiklerini de belirten Soyer, “Kira artışları nedeniyle öğrencilerimizin yaşadığı mağduriyetin farkındayız. Gençlerimiz için Buca ve Bornova’da iki yurt kiraladık. Özel yurt sahipleriyle ise kontenjan için görüşmelerimiz devam ediyor. Bu ülkenin geleceğini, sokakta sahipsiz bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

“Barınma haktır, alacağız” eylemine polis müdahalesi!

Ev sahipleri çıldırdı! Evlerin tadilatını kiracıya yaptırmaya çalışıyorlar