Barınamayan İTÜ’lülerin eyleminde güvenlik öğrencileri darp etti!

Yayın tarihi: 19 Ekim 2021 Salı 3:47 pm - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 10:46 am

Fahiş kira fiyatlarını ve öğrenci yurtlarındaki fiziki yetersizliği protesto eden İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri eylem yaptı. Geceyi kampüste geçirmek isteyen öğrencilere özel güvenlik müdahale etti.

‘Barınamıyoruz Hareketi’ ile başlayan kira fiyatları ve yurtlardaki yetersizlik protesto edilmeye devam ediyor. Yeni öğretim yılının başlamasıyla öğrenciler üniversite kampüslerinde bir araya gelerek eylem yapıyor. İTÜ öğrencileri de “Barınamıyoruz” diyerek üniversite kampüsünde eylem yaptı.

Üniversitenin yurtlarının öğrencilerinin 6’da 5’ini almadığını ve ücretlerinin fahiş olduğunu söyleyen İTÜ öğrencileri “Barınamıyoruz!” dediler, ve geceyi kampüste geçirmek istediler.

ÖĞRENCİLERİ DARP ETTİLER

İTÜ’de yapılan “Barınamıyoruz” eylemine güvenlik müdahale etti. “Binanın kullanım süresi dolmuştur” gerekçesiyle, öğrencilerin merkez binasını boşaltmasını isteyen güvenlik, saat 01:30 civarı öğrencileri darp ederek dışarı çıkarttı.

“YURTLARDA KALAN ARKADAŞLARIMIZIN TEMEL HİZMETLERİ BİLE KARŞILANMIYOR”

Okuldaki temel hizmetlerde ciddi aksaklıların yaşandığına dikkat çeken İTÜ Dayanışması şöyle dedi:

“Vadi Yurtlarında sular kesilmiş durumda. Yurtlarda kalan arkadaşlarımızın temel hizmetleri bile karşılanmıyor”

“Barınma sorunu İTÜ’lülerin de bir numaralı sorunu olmuş durumda. En kötü durumdakiler kalacak yer bulamayıp memleketlerine dönen veya sürekli idareten birkaç gecelik konaklayanlarımız.

Fakat sadece onlar değil, onlarla beraber; akraba evlerine mahkum olanlar, özel yurtlara gelirlerinin çoğunu ödemek zorunda kalanlar, uzak KYK yurtlarından okula 2 saatte gelenler, sadece iktidara yakın vakıfların yurtlarında yer bulabilenler İTÜ yurtlarına fahiş fiyatlar ödeyenler, hepimiz barınma krizinin paydaşıyız.

İTÜ’nün ve ona bağlı vakıfların bütçelerini biliyoruz. Yurtlardan, teknokentlerden, özel okullarından, otellerinden kazandıkları paraları biliyoruz.”

Öğrencilerden biri, “Yoğun bir emekle hayal ettiğim üniversiteye geldiğimde karşılaştığım tablo, İTÜ’nün ben ve benim gibi 2 bini aşkın öğrencisinin yurt sorunu karşısında yetersiz kalışı oldu. İTÜ öğrencisi olarak barınma gibi en temel ihtiyaçlarımızdan birinin çözüme kavuşması için bugün buradayız. Taleplerimiz karşılanıncaya kadar da burada olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Soylu’dan Barınamıyoruz eylemiyle ilgili açıklama: 4’ü ‘beni çok seven’ LGBTİ üyesi

Erdoğan ‘Gezi’ gibi dedi polis barınamayan öğrenci avına çıktı