Barda ‘Çav bella’ çalınmasına sinirlenen bekçiler havaya ateş açtı

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2019 Perşembe 12:18 pm - Güncelleme: 11 Temmuz 2019 Perşembe 12:18 pm

İki gece bekçisi eğlenmek için İstanbul Bebek’te bara gitti. Barda “çav bella” çalınınca rahatsız olup bar yetkisi ile tartışma çıkardı. Şarkı çalmaya devam edince havaya ateş etti.

Beşiktaş’ta, eğlenmek için lüks bara giden 2 gece bekçisi, ‘Çav Bella’ şarkısının çalınmasına öfkelenip havaya ateş edince açığa alındı.

Sabah gazetesinden Yunus Emre Kavak’ın haberine göre, Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan gece bekçileri M.Ö.A ve T.K., yanlarına arkadaşları M.C’yi de alarak geçtiğimiz pazar akşamı Bebek sahilindeki lüks bir bara gitti.

Barda ilerleyen saatlerde Çav Bella şarkısı çalmaya başladı. Şarkının çalınmasından rahatsızlık duyan ve öfkelenen bekçiler bar yetkilisi A.C. ile tartışmaya başladı.

Tartışma sırasında iki bekçi, beylik tabancalarını çıkartarak birer el ateş etti. Barda büyük bir heyecan ve korkuya neden olan bekçiler ve arkadaşları gözaltına alındı.

Bekçiler ve arkadaşları M.C, haklarında yapılan adli işlemin ardından serbest bırakıldı. Ancak bekçiler, haklarında başlatılan idari soruşturma kapsamında açığa alındı.

Çav Bella (Bella Ciao) şarkısının anlamı

Bella Ciao (Türkçede Çav Bella olarak bilinir), II. Dünya Savaşı sırasında İtalyan partizanların söylediği bir şarkıdır. “Bella Ciao” İtalyancada ‘Elveda Güzelim’ anlamına gelmektedir. … Çav Bella şarkısı, İtalya’da faşist Mussolini döneminde anti-faşist, komünist, devrimci, sosyalist grupların marşıdır.

ÇAV BELLA ŞARKISININ SÖZLERİ

İşte bir sabah uyandığımda
Çav Bella Çav Bella Çav Bella Çav, çav, çav
Elleri bağlanmış bulduğum yurdumun
Her yanı işgal altında
Sen ey partizan beni de götür
Çav bella çav
Beni de götür dağlarınıza
Dayanamam tutsaklığa
Eğer ölürsem ben partizanca
Çav bella çav
Sen gömmelisin